Vijesti

Povodom Međunarodnog dana žena Teslići sugrađankama na Korzu dijelili ruže koje su izradile volonterke HKD-a

Međunarodni dan žena HKD-ove volonterke u kulturi obilježile su kreativnom radionicom Žene za žene: volonterka Jelena Juretić u subotu 2. ožujka održala je radionicu izrade ružica od krep papira. Najmlađe volonterke i volonteri, učenici četvrtih razreda OŠ Nikola Tesla, papirnate su cvjetove 8. ožujka podijelili građankama Rijeke.

Od ukupnog broja volontera u kulturi žene čine preko 80 posto. Osmišljavanjem i sudjelovanjem u različitim radionicama u okviru programa Volonterke za volonterke, HKD angažiranim građankama pruža podršku u razvoju vještina i novih prilika te stvara okruženje u kojem se žene mogu osjećati sigurno, samopouzdano i poštovano.

Volonterke su se nastavile družiti 8. ožujka u HKD-u na koncertu Tamare Obrovac i njenog kvarteta.

Volonterski program HKD-a nasljeđe je projekta Rijeka 2020-Europska prijestolnica kulture. Tijekom 5 godina 900 volonterki i volontera sudjelovalo je u organizaciji preko 500 programa i poklonilo riječkoj kulturi više od 13.800 volonterskih sati, a samo u protekloj 2023. godini njih 105 odradilo je 1.831 sat.

HKD poziva sve zainteresirane koji bi se željeli okušati u volontiranju na kulturnim događanjima da se pridruže veseloj volonterskoj Facebook grupi Volontiram u kulturi ili prate istoimenu Instagram stranicu. Više informacija o volonterskom programu, kao i prijavnicu za volontiranje može se ispuniti na web stranicama HKD-a na Sušaku.

HKD klub
Skip to content