Vijesti

Pozdrav ljetu uz ples, glazbu i gastro specijalitete

Stiglo je ljeto, a s ljetom u HKD stižu i tradicionalni lipanjski programi. Baš kao i onih predkoronijskih godina HKD-om će ovog mjeseca zavladati plesne skupine koje će se predstaviti sa svojim novim produkcijama. Ovog lipnja na pozornici moći ćete pogladit Rotodno s predstavom Plesnim koracima u susret ljetu, obljetničku produkciju Flash Dance Unit To smo mi, predstavu Ili… ili Ri Dancea, Alice in Wonderland plesnog studija Believe, završnu produkciju plesne grupe Flame i ljetnu produkciju plesne grupe Porto Ri.

Tradicionalno će u lipnju HKD ugostiti Festival inkluzivne scene koji se održava u dva termina, početkom i krajem mjeseca, a da gledatelji ne bi ostali bez porcije smijeha pobrinut će se Marina Orsag i Aleksandar Perišić s predstavom Kaj bre?! koja je nedavno proslavila i svoju stotu izvedbu, a ova riječka će biti 101.

Ono što posebno najavljujemo ovaj mjesec je Porto Etno festival koji će održati od 9. do 11. lipnja na Trgu Riječke rezolucije. Ovogodišnje izdanje festivala bit će ponovno u punom sjaju, jer nam se padom epidemioloških mjera vratio gastronomski program u kojem će se predstaviti 16 nacionalnih kuhinja. U glazbenom programu s velikom radošću najavljujemo poseban koncert Amire Medunjanin koja će nakon dužeg vremena opet nastupiti u Rijeci i to uz pratnju našeg kućnog benda, Porto Etno orkestra. Drugog dana festivala uz isti orkestar moći ćete poslušati glazbenike iz raznih krajeva svijeta koji trenutno žive i rade u Rijeci, te posebnog gosta, turskog glazbenika Ahmeta Barana. Od popratnih programa na festivalu ću se 11. lipnja uz gastro i folklorni program održati i radionica kuhanja od ostataka hrane koja se sprovodi u suradnji s EU projektom Fusilli.

Vjerujemo da ćete i ovaj mjesec naći nešto za sebe u HKD-u ili Trgu Riječke rezolucije.

Vidimo se i dobar tek!

Jelena Tondini
koordinatorica programa

HKD klub
Skip to content