Vijesti

Smijeh i zadarska kazališna scena

Proljeće kuca na vrata i vrijeme je za buđenje iz zimskog sna. A kako se najbolje probuditi nego uz smijeh.

Mjesec započinjemo sa uvijek rado viđenim Štamparom, koji ovaj puta dolazi sa programom Zabezeknut, nakon kojeg slijedi još jedna popularna predstava, Crnogorac u krevetu.

Od regionalnih senzacija u ožujku na sceni HKD-a po prvi puta moći ćete vidjeti i predstavu Kruševac Geto nastalu prema istoimenom YouTube kanalu koji već niz godina nasmijava regiju. Od stand up nastupa do kraja mjeseca čeka nas nastup Lajnap ekipe s programom Samo crnjaci, a nakon dužeg vremena na HKD-ovu pozornicu se vraćaju i Marko Dejanović i Goran Vinčić s programom Dupla doza.

Da smijeh razbijemo još jednom proljetnom aktivnosti pobrinut će se plesna grupa Trinity&co, koja se na pozornicu HKD-a vraća s prigodnim proljetnim programom Back home – Spring 2022.

Specijalna ponuda ovog mjesečnog programa su predstave zadarske kazališne scene koje ćemo ugostiti. 10. ožujka gostuje predstava Tko je ubio mog oca? kazališta Drama plus. Radi se o monodrami nastaloj prema romanu Édouarda Louisa Raskrstimo s Eddyjem, a ovo je i prvo postavljanje tog teksta na hrvatskim pozornicama. 29. ožujka pozornica HKD-a ugostit će HNK Zadar, s poznatim licima na sceni, ali i svima bliskom temom. Alen Liverić i Davor Jureško u predstavi Kredit proslavljenog španjolskog pisca Jordia Galcerana i režiji Nenni Delmestre uvest će vas u komplicirani odnos klijenta i bankara.

Jelena Tondini
koordinatorica programa HKD-a na Sušaku

HKD klub
Skip to content