Vijesti

Nagrađeni najaktivniji volonteri u kulturi 2021. godine

Ustanove u kulturi grada Rijeke, s kojima volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku uspješno surađuje od svog pokretanja, nagradile su deset najangažiranijih volontera 2021. godine: Goranu Marković, Marijanu Mladenić, Eminu Bašić, Ismetu Odobašić, Jelenu Trbović, Maju Mikulec, Dženi Kalčić, Ellu Sever, Šamu Selimović i Amru Ramić.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka poklonio je vođenu turu kroz svoj  postav, Art-kino ulaznice za projekciju filma po želji, Odjel za kulturu Grada Rijeke pripremio je poklon pakete, a volonterka Gorana Marković, koja je kulturi tijekom prošle godine poklonila 161 sat ili 4 radna tjedna uživat će i u predstavi po izboru koju joj daruje Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca. Muzej moderne i suvremene umjetnosti za sve volontere organizira vodstvo svojom aktualnom izložbom „Make Up – Make Down“ Sanje Iveković, a sve ustanove tijekom cijele godine besplatnim predstavama, radionicama, izložbama… kontinuirano nagrađuju vrijedne volontere.

Najaktivnije volonterke u kulturi u 2021. godini jučer je već ugostio Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, a muzejski pedagog Matija Vurušić upoznao ih je s postavom Muzeja te izložbom „Nove akvizicije Civilne muzejske zbirke“ među kojima su i nagrade građanima volonterima.

Hvala od srca svim vrijednim volonterkama i volonterima u kulturi na angažmanu u izazovnoj 2021.  godini  – bez njihove podrške kulturne bi programe bilo izrazito teško realizirati. Pozivaju se sve zainteresirani koji bi se željeli okušati u volontiranju na kulturnim događanjima da se pridruže veseloj volonterskoj Facebook grupi Volontiram u kulturi, a više informacija o volonterskom programu, kao i prijavnicu za volontiranje može se ispuniti na web stranicama HKD-a na Sušaku.

HKD klub
Skip to content