Vijesti

Nije sve tako crno

Listopad. Lišće pada. Zove na kišu. Oblaci. Tmurna jutra i sve brže i brže pada mrak.
No nije sve tako crno, jer se HKD i ovaj listopad potrudio donijeti smijeha, glazbe i plesa za popraviti jesensko raspoloženje.

Mjesec započinjemo stand up-om Oženjeni koji je će biti prvi stand-up koji će se održati bez razmaka i maski nakon dugo vremena, a nakon njega će se sredinom mjeseca održati još jedan – Zovu nas Bosanci. A u staro normalno se vraćamo i u multidisciplinarnoj predstavi Prova koja će se igrati s publikom na pozornici. Također u HKD-u ovog listopada možete pogledati novu domaću predstavu Irene Grdinić i Maria Lipovšeka Battifiace Casabianca koja će vas zasigurno zabaviti i nasmijati do suza.

Listopad nam donosi i dva glazbena događanja. Koncert Zorana Majstorovića, održati će se u HKD-ovom atriju u sklopu Tur festa, te nastup Šajete u sklopu tradicionalnog humanitarnog koncerta Pjesmom na nadu.

Ove jeseni u HKD se vraća i Maca s hit predstavom Kakva ti je žena, takav ti je život, a vraćaju nam se i Tarik Filipović i Darija Lorenci Flatz s predstavom Da sam ptica riječke redateljice Arije Rizvić.

Za malo tradicije i folklora pobrinut će se MKD Ilinden koji će sa svojim gostima proslaviti Dan zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj. Listopad u HKD donosi i jednu filmsku večer na kojoj će premjerno biti prikazan film Ni vrimena za umret u produkciji udruge Spirit, nakon kojeg će biti prikazani prošlogodišnji nagrađeni filmovi sa međunarodnog festivala Uhvati film, koji će se održati u studenom.

A da nam ni plesa ne bi nedostajalo u listopadu, pobrinut će se Charlie Brittain (UK), Endi Schrotter (HR) & Milan Tomášik (SK/SLO) i SToP – Slovenski udraljakaški projekt koji će izvesti predstavu Indefinite Frequency/ Beskonačna frekvencija nastalu u koprodukciji mreže Pan-Adria čiji je HKD član.

U duhu ideje da se na HKD-ovom meniju nađe za svakog po nešto, na našoj pozornici ugostit ćemo Studio Kamov koji djeluje pri HNK Ivana pl. Zajca koji će izvesti tri predstave za djecu i mlade u izvedbi mladih glumaca.

Prije, poslije ili nevezano za scenske programe u galeriji Kortil, u listopadu, možete pogledati izložbu Centra za inovativne medije Glowing Globe: Artificial Art Alienated i izložbu likovnih umjetnica iz Rijeke i okolice pod nazivom Llamar o tocar a la puerta / Pokucaj na vrata.

Spremite svoje COVID potvrde i pokažite svoj osmjeh bez maske na mnogobrojnim zabavnim listopadskim programima.

Jelena Tondini
koordinatorica programa HKD-a na Sušaku

Foto: Dean Miculinić

HKD klub
Skip to content