Vijesti

(uo-uo-uo) Kultura nam se vratila

Nakon niza mjeseci prepisivanja programa zbog silnih odgoda, u lipnju s velikim veseljem najavljujemo da imamo posve nove, friške i pravo ljetne programe na zatvorenom i otvorenom!

Od ponavljača u lipnju nas čeka premijera predstave Da sam ptica riječke redateljice i glumice Arije Rizvić u kojoj glume proslavljeni i megapopularni Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović (treća sreća) i drugi pokušaj stand upa Oženjeni BIS kolektiva.
Ostalo sve novo novo najnovije!

Pa krenimo redom: očekuje nas novi show Vlatka Štampara Zabezeknut te Best od regional stand up Studija Smijeha. Ako epidemiološke mjere dopuste, a svi čekamo taj 15. lipnja koji će, nadamo se, biti prekretnica (kažu iz stožera pada još mjera), na pozornicu HKD-a vraćaju se Flash Dance Unit, plesna skupina Flame i Porto RI sa svojim novim završnim produkcijama. A onda tradicionalni lipanjski program, festival Inkluzivne scene koji će se održati s dvije izvedbe u lipnju i jednom u srpnju. U HKD-u ćete također u dva termina moći pogledati i novu komediju Njemački za početnike.

Od 24. lipnja HKD seli pod vedro nebo (nadamo se vedro i nadamo se da je monsunsko razdoblje završilo za ovo ljeto) Trga Riječke rezolucije koje kreće s koncertom Damira Kedže, a nastavljamo u glazbenom ritmu novog izdanja Porto Etno festivala koji će ove godine ugostiti Ninu Kraljić, Dunju Knebl, Lelu Kaplowitz trio i braću Teofilović u pratnji Porto Etno orkestra te folklorne nastupe KUDova nacionalnih manjina. Nažalost, zbog epidemioloških mjera ove godine neće biti javnog kuhanja, no recepte za delicije koje možete ponijeti sa sobom na festival pronađite u našoj Porto Etno online kuharici.

Nakon glazbe ljeto ćemo zaključiti uz ples. I to suvremeni. I to međunarodni. Festival Port od Dance (HKD kao što vidite voli svoje festivale nazivati raznim internacionalnim riječima za luku – porto/port) u Rijeku i ove godine dovodi crème de la crème europske plesne scene te ćete od 30. lipnja do 2. srpnja uživati u izvedbama Poliane Lime iz Brazila, domaćim snagama Martine Hrlić Rogić i kolektiva 21:21, Cecile de Coste iz Češke, te Emesea Cuhorka & Csabe Molnár iz Mađarske. Dio programa ovog plesnog festivala održat će se i u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Nadamo se da ćemo s lipnjem i popuštanjem mjera nadoknaditi barem djelić kulturnog života koji nam je pandemija uskratila od početka godine.

Vidimo se na zraku!

Jelena Tondini
koordinatorica programa HKD-a

HKD klub
Skip to content