Vijesti

Izložbom i druženjem u atriju HKD-a projekt Žiroskop privodi se kraju

Nakon održanih radionica VJ-inga i street arta u srpnju, kroz projekte Kortil uživo i Žiroskop tijekom listopada organizirane su još četiri radionice, a u petak 23.10. u 17 sati u atriju HKD-a otvorit će se izložba Žiroskop kojom se ovaj projekt privodi kraju.

Izložba će prezentirati svih šest radionica koje su provedene te će se ujedno dodijeliti zahvalnice svima koji su bili uključeni ili su bili polaznici radionica.

Atrij HKD-a okupirat će osam polaznika radionica VJ-inga, svatko sa svojom interpretacijom starog Sušaka, uz manju plesnu točku plesačice iz plesne grupe K2K. Uz live projekcije, Radio Roža će za ovu prigodu emitirati svoj program live iz HKD-a, ostale radionice bit će prikazane kroz plakate koji prikazuju njihov tijek provedbe, a učenici Građevinsko-tehničke škole izložit će svoje prototipove klupica nastalih kroz dizajn i izradu.

Projekt Žiroskop financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi, UP.04.2.1.04.0078 – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Nositelj projekta je Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Filmaktiv, Ri Rock i Prostor Plus.
Kortil uživo je program za zajednicu koji provodi Galerija Kortil od 2016. godine nizom edukativnih radionica i aktivnosti u javnom prostoru.

HKD klub
Skip to content