Vijesti

[Kvartera] “Kortil uživo” prošetao zainteresirane od Conta do Marganova

U subotu 27.6. u organizaciji Kortila uživo održano je edukativno vodstvo za građane kojem je cilj bio podsjetiti publiku na specifičnu povijest Sušaka i memoriju koju taj lokalitet čuva, proći istočnom, lijevom obalom Rječine, odnosno Ružićevom ulicom kroz Harteru sve do hale Marganovo.

Bilo je riječi i o nastanku i imenu Sušaka te njegovom mjestu u današnjoj Rijeci, Školjiću, Hinku Bačiću i Janku Poliću Kamovu, Križanićevoj i Strossmayerovoj ulici.

U Ružićevoj ulici, posjetili smo klupicu koja nastaje na lijevoj obali Rječine kao urbana intervencija kojom se želi svrnuti pažnja na potencijale i neiskorištenost rijeke i riječnih obala u svakodnevnom životu grada. S tog je mjesta ispričana i priča o nekadašnjem gradskom parku i bazenu na mjestu današnjeg Autotroleja, ali i street artu, vodi, (ne)živosti Ružićeve ulice, industrijalizaciji i njezinim preostalim ostacima (industrijskoj baštini).

Kortil uživo ovim se vodstvom mladog povjesničara i povjesničara umjetnosti Marka Smoljana uključio u niz aktivnosti urbanog festivala U Harteru na Kvarteru. Kortil uživo podržan je od strane Riječkog programa lokalnog partnerstva.

Sljedeće druženje i obilazak zakazujemo za 18.7.2020. Za više informacija pratite Facebook stranicu MO Hartere.

Foto: Tanja Kanazir

HKD klub
Skip to content