Vijesti

Još 2 dana za prijave na „Neizvjesnu izložbu“

Autori Rijeke i Primorsko-goranske županije imaju još 2 dana mogućnost da prijave svoje radove na izložbu Galerije Kortil radnog zaziva Neizvjesna izložba.

Galerija Kortil koja djeluje u sklopu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, uputila je poziv umjetnicima da šalju svoje radove obilježene trenutkom u kojem živimo, aludiraju na njega ili ga anticipiraju u nekom dosad neiščitanom obliku. Ova izložba neće analizirati likovne formate i forme, nego će objedinjavati osobno iskustvo (n)ovog trenutka i dati komentar, reakciju ili čak odgovor na trenutnu situaciju i novu stvarnost u kojoj živimo.

Pozvani umjetnici u izložbi mogu sudjelovati svojim radovima nastalima u protekla dva mjeseca ili ranijim radovima koji se sadržajno mogu povezati s aktualnom situacijom.

Na poziv Kortila javio se već veliki broj autora, a zbog broja i kvalitete radova, izgledno je da će Neizvjesna izložba biti podijeljena u nekoliko izdanja. Prva izložba otvara se krajem svibnja.

Rok za prijavu prijedloga je 15. svibnja, prijavnicu pronađite na poveznici. Ispunjene prijavnice i fotografiju(e) rada(ova) (najviše 2) šalju se na adresu GalerijaKortil2020@hkd-rijeka.hr.

Pristigle prijedloge procijenit će i odabrati stručno Programsko vijeće Galerije Kortil kojeg čine Ivana Lucić, Sonja Švec Španjol i Jolanda Todorović, uz gostujućeg selektora.

HKD klub
Skip to content