Vijesti

Volonterska akcija darivanja krvi u režiji HKD-a

Hrvatski kulturni dom na Sušaku, kao nositelj volonterskog programa Europske prijestolnice kulture, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka organizirao je akciju darivanja krvi kojoj su se odazvali volonteri EPK i dio zaposlenika HKD-a.

Vrijedni volonteri tako su još jednom pokazali svoje veliko srce, a tijekom krize izazvane pandemijom koronavirusa angažirali su se u još nekoliko aktivnosti i time dali značajan doprinos u njezinom suzbijanju.

U suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, volonteri su transportirali zaštitne vizire od osoba koje su ponudile usluge 3D printanja do Kampusa gdje se viziri montiraju i distribuiraju zdravstvenom osoblju na razini Primorsko-goranske županije. Važnost volonterskog angažmana u ovoj se situaciji pokazala izrazito velikom, jer je zbog potrebnih propusnica bila otežana prometna komunikacija na području Riječkog prstena.

Jedna od volonterki donirala je materijal (filament) za 3D printanje, a o svom će trošku printati i držače za vizire i donirati ih Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci koja također printa zaštitne maske za medicinsko osoblje.

Volonterske akcije nastavljaju se i dalje, a nadamo se da ćemo krug djelovanja dodatno proširiti. S nestrpljenjem iščekujemo da mjere malo popuste, da se život počne vraćati u normalu i da naši volonteri, kao veliki entuzijasti i zaljubljenici u kulturu, opet dobiju priliku angažirati se na kulturnim događanjima.

HKD klub
Skip to content