Dan otvorenih vrata HKD-a
Dan otvorenih vrata HKD-a
30.3.2019.

Što se nalazi iza scene, gdje nastaje kazališna čarolija, kako izgleda pogled s pozornice u gledalište ili pak kako je to biti u tonskoj kabini Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku saznali su mnogobrojni posjetitelji u sklopu Dana otvorenih vrata. HKD širom je otvorio svoja vrata s ciljem približavanja rada te ustanove javnosti.

U sklopu tri vođene ture „Nevidljivi HKD“ posjetiteljima je predstavljen i rad kulturnih udruga te umjetnika koji inače koriste HKD za svoj rad, od Putokaza i Malih Riječana do kazališta Malik i skupine Krila. Tako da su uz razgledavanje same zgrade i upoznavanje s njenom prošlošću, svi imali prilike vidjeti dio umjetničkog stvaralaštva korisnika.

U sklopu putovanja prostorima koje građani inače nemaju priliku vidjeti, posjetiteljima je održano i kraće predavanje o povijesti zgrade te je prikazan kratki arhivski film iz vremena njene izgradnje. Cijela glazbeno-scenska tura HKD-om ponudila je i radionice za najmlađe u prostoru Galerije Kortil, gdje je u večernjim satima otvorena izložba pet finalnih radova s nedavno završenog natječaja za vizualni identitet te ustanove. Dan otvorenih vrata završio je koncertom Merime Ključo i Jelene Milušić „Lume“.

HKD klub
Skip to content