Zatvaranje izložbe Prijelaz

Izložba Prijelaz selme banich i Marijane Hameršak, nastala u suradnji s kolektivom Žene ženama zbirka je memorijalnih portreta izrađenih od crvenog i crnog konca na botanički obojanoj tkanini koji čine spomen-platno posvećeno umrlima na granicama i u ime granica.

Zatvaranje započinjemo u 17 sati radionicom izrade podložaka od plastičnih vrećica za ljude u pokretu koju će voditi Josipa Lulić iz kolektiva Žene ženama. Na radionicu donesite korištene plastične vrećice svih boja.

U 19 sati nastavljamo s diskurzivnim programom Gradovi utočišta u kojem će sudjelovati aktivistkinje i volonteri no-border pokreta iz Rijeke, Ogulina, Istre i Zagreba. Govorit ćemo o politikama dobrodošlice i gradovima kao utočištima za sve ljude bez obzira na njihovo podrijetlo i administrativni status.

Izložbu zatvaramo šetnjom do Riječke luke, gdje ćemo odati počast Yasi iz Egipta, Ahmedu, Mohamedu, Rachidu i Saidu iz Maroka te Hamzi i Sid Ahmedu iz Alžira, koji su 2020. godine stradali u kontejneru za prijevoz gnojiva koji je, umjesto vlakom za Italiju, iz Rijeke isplovio za Paragvaj.

HKD klub
Skip to content