VR @Port of Dance / Francis Footwork [CoisCéim Dance Theatre]

Dvodijelni program koji se sastoji od predstave Francis Footwork snimljenoj u tehnici virtualne stvarnosti, nakon koje slijedi interaktivna plesna radionica vezana uz radnju predstave.

Predstava Francis Footwork posvećena je ljubavi prema pokretu, slobodi i njegovanju vlastite kreativnosti – Dancing is like dreaming with your feet. Od svoje premijere 2019. godine doživjela je brojne izvedbe praćene oduševljenim kritikama medija, a u proljeće 2022. godine predstava je u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, čiji je član HKD na Sušaku, snimljena u tehnici virtualne stvarnosti (VR) i od tada je na turneji po irskim školama.

Nakon gledanja predstave, radionica Kreativne plesne priče nudi aktivno sudjelovanje, istraživanje i kreativno stvaranje plesne umjetnosti kroz kinestetičko učenje u zajednici. Crpeći inspiraciju iz predstave, radionica je osmišljena kako bi djeci približila priču i glavne likove, te im izgradile svijest o plesnoj izvedbi. Pod vodstvom iskusne plesne umjetnice Kristine Paunovski djeca prolaze kroz niz fizički dinamičnih vježbi i inventivnih zadataka te su pozvana da kreiraju, uvježbavaju i izvode vlastitu jedinstvenu priču.

Autor, režija i koreografija: David Bolger
Izvođači: Cristian Enmanuel Dirocie, Stephanie Dufresne, Ivonne Kalter i Jonathan Mitchell
Glazba i zvuk: Denis Clohessy
Dizajn scena, svjetla i projekcija: Christopher Ash
Kostimi: Maree Kearns

Voditeljica interaktivne plesne radionice: Kristina Paunovski

Virtualna stvarnost
Režija: Enya Belak
Snimanje i postprodukcija: Igor Crnković

Trajanje: 90 min
Namijenjeno za djecu od 8+ godina.

Foto predstave: Hugo Glendinning i Ros Kavanagh


Ulaz je besplatan, uz obaveznu najavu na press@hkd-rijeka.hr zbog ograničenog broja VR naočala.

HKD klub
Skip to content