Vesna i Vlasta, prema dostojanstvu (starenja) [Vesna Stilinović i Vlasta Delimar]

Vesna Stilinović i Vlasta Delimar zamislile su zajedničku predstavu u kojoj su kroz elementarni eros povezale svoje istovjetnosti ali i suprotnosti. No, one kroz ovo prijateljstvo ne žele biti jedno, one žele biti dvoje.
Vesna ima 79 godina a Vlasta 68. Vesna je glumica, a Vlasta performerica.
Vesna I Vlasta odlučile su da njihovo starenje bude uspješno, aktivno i zdravo starenje jer starenje  nije propadanje već povećavanje vlastitog potencijala. Zato, starjeti znači rasti.
Suvremena gerontologija pokušava zazor društva prema starenju i starijim osobama osvijestiti na razne načine te nam pruža niz mogućnosti poboljšanja načina života.

Fotografije Vesne Stilinović prikaz su transformacija kroz koje je ona u svojem glumačkom poslu često bila netko drugi. No, njezin novi prostor nove egzistencije  darovao joj je novi prostor slobode koji ju je na neki način uveo u praoblik duha, u praživot koji na najmanji dašak pokreta njeno biće pokreće. Praživot voli tamu a prasvojstvo života genijalna je ustrajna savitljivost koju Vesna uspijeva zadržati u zadnjoj transformaciji jer ona nadasve želi samo jedno, a to je biti.

Foto-video slike Vlaste Delimar kao mjesto memorije i osobne mitologije svakodnevnice kroz neminovnost egzistencije kao što su seksualnost i erotika, put su do vrhunca spoznaje i dostojanstvenog starenja. Jer ne smijemo zaboraviti Pravo na orgazam iznad 60.


Ulaznice po cijeni od €10 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji te na benzinskim postajama Petrol / Crodux uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.
Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

HKD klub
Skip to content