Tvrda kohabitacija [Kazalište Lutonjica Toporko]

Andrej Plenković prvog je dana pobjede na predsjedničkim izborima Zoranu Milanoviću obećao tvrdu kohabitaciju. Iako definicija te izjave nije bila potpuno jasna široj javnosti, u iduće četiri godine postala je svakodnevica političkog i medijskog života. Stalnim sukobom između dva najvažnija političara u Hrvatskoj pune se medijski stupci i polarizira javnost.

Kabineti predsjednika Vlade i predsjednika države svih ovih godina, pažljivo su birali mjesta obilaska nastojeći izbjeći  njihove susrete, osim u povodu izvanrednih događaja poput obilježavanja Oluje, pada Vukovara, Dana nezavisnosti i ostalih važnih datuma. Nakon šokantnog blitzkriega kojeg je predsjednik izveo na dan proglašenja novih parlamentarnih izbora susreti se u potpunosti ukidaju.

Ipak, svečano otvorenje jednog lifta u Svetoj Nedelji, financiranog sredstvima Europske unije postaje događaj koji naprosto nisu mogli izbjeći. Dapače, protokol zahtijeva da zajedno uđu u lift. Međutim, iz nekog razloga lift je usred vožnje stao i njih su dvojica u tome liftu zapeli…

Glume
Andrej: Domagoj Janković
Zoran: Domagoj Ivanković
Svi ostali: Nika Ivančić, Lovre Kondža
Autori teksta:  Vid Barić i Filip Rutić
Redatelj: Dražen Krešić
Dramaturg: Filip Rutić
Scenograf: Matej Kniewald
Asistent scenografa: Luka Grbavac
Kostimografknja: Ana Šišmanović
Glazbeni suradnik: Darko Jozić


Ulaznice po cijeni od €12 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.
Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

HKD klub
Skip to content