Kreativnost u zapošljavanju

Svi mi, a pogotovo mlade osobe sa invaliditetom, trebaju i traže mjesta za  zabavu, sport, kreativnost, ali i zapošljavanje. Kroz sve navedeno izgrađuju sebe kao ličnosti i postaju ravnopravni dio društva.

Filmska i video industrija pojam je koji je u Hrvatskoj još neiskorišten, a nudi mnoge mogućnosti. Želimo s vama podijeliti iskustva koja smo stekli kroz stvaranje serije filmova u 20 godina ciklusa međunarodnog festivala Uhvati film s mladima s poteškoćama i naravno, čuti vaše mišljenje. 

Glumci i režiseri tih filmova, osobe s Down sindromom, s autizmom, s cerebralnom paralizom, slijepe i druge osobe…, ne samo da pričaju svoja iskustva, već stvaraju filmske radove na vrlo visokom nivou. Provest ćemo vas kratkim prikazima kroz sve.

Imamo i domaćih primjera – vraćamo se i na prve filmske uratke riječkih mladih osoba s invaliditetom nastalih još u njihovo školsko doba. Svoju darovitost i životna pitanja prezentirali  su filmskim jezikom kojeg su usvojili u suradnji s Udrugom Spirit.  Potom su njihovi nasljednici otišli i korak dalje stvarajući fantastične svjetove u kojima se odvija epska borba dobra protiv zla. Borba u kojoj pobjeđuje prijateljstvo i opće dobro, borba u kojoj su junaci maksimalno razvili svoje sposobnosti.  

Pitamo se, pomaže li im njihova kreativnost u zapošljavanju?! Prepoznaje li današnji svijet rada njihove potencijale?  Ima li  u ovom inkluzivnom svijetu mjesta za njihovu darovitost? Pridružite nam se!

Molimo vas da potvrdite svoje učešće kao gost (info@spirit-ri.hr ) ali i kao sugovornik u svoje ime ili u ime svoje udruge.

Zanima li vas da se zabavite, budete kreativni ili čak zaposlite kroz film i oko njega? Možda je prvi korak da dođete na ovaj program! I da porazgovaramo.

Voditeljica Programa; Laura Grubišić, prof. reh.
Supervizor za filmska posla: Pille (Spirit)

HKD klub
Skip to content