Tranzit: Making Time Stop [Guillaume Pigé i Claudia Marciano – Theatre Re, London]

Program se održava u sklopu 4. izdanja europskog festivala suvremenih kazališnih praksi Tranzit.

Istraživački lab u suradnji sa zainteresiranim lokalnim i nacionalnim umjetnicima u formi dvodnevnog intenzivnog laboratorija koji će završiti javnom prezentacijom za publiku i razgovorom s publikom.

Pitanja koja će voditi ovo istraživanje su: Zašto radimo to što radimo? Zašto je to važno? I zašto bismo trebali nastavi to raditi i dalje? Također, istražit ćemo mogućnosti daljnje suradnje. Na raskrižju TED razgovora i kazališne izvedbe s našim zaštitnim znakom stila koji kombinira upečatljive slike i akciju s originalnom glazbom uživo, ulazimo ravno u velika pitanja koja istražuju sreću, prirodu vremena i ono što leži izvan jezika.

Kome je istraživački lab namijenjen?
Na ovaj lab mogu se prijaviti osobe s umjetničkim backgroundom (profesionalci, mladi umjetnici i studenti) koje zanimaju suvremene kazališne prakse i metodologije s posebnim fokusom na autorsko i kolaboracijsko kazalište, te fizičko i mimsko kazalište. Sudionici će imati jedinstvenu priliku upoznati se kreativnim procesima i metodologijama ovih svjetski priznatih umjetnika i autora u području fizičkog i mimskog kazališta, te dobiti konkretne alate za osmišljavanje vlastitih autorskih radova. Minimalna dob polaznika je 18 godina. Radni jezik laba je engleski.


Festival Tranzit promovira europske i domaće nezavisne izvedbene umjetnike i mala nezavisna kazališta koja predstavljaju vaninstitucionalni marginalizirani kulturni i umjetnički sektor, dok programski donosi radove koji su u sinkronicitetu sa suvremenom publikom te društvenim i tehnološkim kontekstom.  Festival je zamišljen kao višemjesečni program koji je usmjeren na suvremenu izvedbenu produkciju s fokusom na istraživanje novih pristupa razvoju kazališne publike, a na način da se koriste kreativni i inovativni potencijali suvremenih kazališnih praksi.

HKD klub
Skip to content