Tko je ovdje lud? [Kazalište Planet Art]

Uloge:
Doktorica Kokica / Gospođa s ihtioshizofrenijom / Gospođa Puccini / Mirna Zec: Natalija Đorđević
Doktor Zver / Bog / Des Bijes / Čovjek iz Zelene doline: Marko Torjanac
Režija: Marko Torjanac

Tko je ovdje lud? kombinacija je crne komedije i burleske koja je 2023. godine na 20. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru osvojila čak tri nagrade za najbolju komediju u regiji: Velike Liske za najbolju predstavu regije po sudu publike, za najbolju predstavu po sudu medija te je Marko Torjanac nagrađen za Velikom Liskom za najbolju mušku ulogu.  

Ovu šarmantnu, ludu i mudru distopiju kritika je odmah po premijernoj izvedbi usporedila s legendarnim Stilskim vježbama, a stalni interes gledatelja zbog kojega je doživjela više od 150 izvedbi, do sada je tu laskavu titulu opravdao.

Ova ludo zabavna i neobična komedija nam, kroz šest zabavnih isprepletenih psihoterapeutskih seansi, postavlja ozbiljna pitanja o životu danas preispitujući standarde „normalnoga“ u svijetu punom eksplozija, pobijenih vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

U svijetu pred pucanjem, u poliklinici na rubu grada, dvoje glumaca oživotvoruju plejadu prepoznatljivih likova te gledatelje, uz mnogo humora, upoznaju sa senzibilnim disidentima iz stvarnoga svijeta u isto vrijeme razotkrivajući svu njegovu krhkost.

Mi samo moramo odlučiti s koje strane ludila mi odabiremo biti.

Iz kritika:

Zanimljiva, inspirativna predstava precizne režije i odlične glume. Sasvim je moguća uporedba s nenadmašnim Stilskim vježbama.
Glas Istre

Dobar par. Iskustvo i mladost. Vidjet ćemo s vremenom hoće li ova predstava doživjeti sudbinu Stilskih vježbi. Ima sve preduvjete za to.
Večernji list

Tko je ovdje lud? ima sve karakteristike, dugotrajnog, uistinu duhovitog, kazališnog hita ozbiljne problematike. Natalija Đorđević i Marko Torjanac izvrsno se nadopunjavaju.
Novi list

Vodeći nas kroz šest različitih priča, njihova smiješnost nas često ostavlja bez daha. Smijeh koji jest ne oživotvoruje se kao uskličnik, nego iza sebe ostavlja i postavlja mnoštvo pitanja. Natalija Đorđević osvaja prostor prizorišta navodeći one iz tame gledališta da s njom dišu, a Marko Torjanac je Bog koji na trenutak zaboravlja da to uistinu jest.
V tjednik

Torjanac je podjednako uvjerljiv u svim ulogama, od čovjeka koji nema sjećanja do ofucane glazbene zvijezde. Spremno ga prati izvrsna Natalija Đorđević u interpretaciji likova koji lagano gube vezu sa stvarnošću.
Nacional


Nagrade:

Nagrada Velika Liskaza najbolju predstavu po izboru publike na 20.Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru, BiH, 2023.
Nagrada Velika Liska za najbolju predstavu po izboru medija na 20. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru, BiH, 2023.
Nagrada Velika Liska za najbolju mušku ulogu Marku Torjancu na 20. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru, BiH, 2023.


Ulaznice po cijeni od €12 (90,41 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,85 (6,40 kn) za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

HKD klub
Skip to content