Susret s narodnom tradicijom [Mađarski državni narodni ansambl]

Program Susret s narodnom tradicijom pruža djeci cjelovita znanja o folkloru i narodnoj tradiciji na interaktivan način, izvan školskog okvira, bez udžbenika. Tijekom stvaranja ovoga programa, cilj je bio da sudionici upoznaju mađarski folklor koji je prisutan u cijelome Karpatskome bazenu uz pomoć doživljajne pedagogije, a ne samo iz knjiga ili scenskog nastupa. U ovoj radionici djeca će se povezati s folklorom na kompleksan način dobivajući predodžbu što mađarska narodna tradicija obuhvaća.

Glavni dio radionice čini izvedba folklornog plesa u kojoj djeca mogu dobiti uvid u plesove različitih regija. Potaknuta izvedbom djeca će moći sami probati plesne korake pomoću naših profesionalnih plesača! U drugome dijelu programa održati će se plesna radionica o kojoj će zasigurno djeca puno pričati s oduševljenjem.

Gledajući izvedbu, mnogi se mogu zapitati: Što su nosili naši preci, kako su se obukli i zašto su nosili određene odjeće? Kako se razvijala ova iznimno šarolika i bogata kultura narodne nošnje u ovim prostorima? Pokušavat ćemo odgovoriti i na ova pitanja!

Sudionici radionice: Orkestar i plesni ansambl Mađarskog državnog narodnog ansambla
Urednici: Richárd Kökény i Szilvia Nemes
Instruktori: Klára Hetényi-Kulcsár, Balázs Kiss


Pohađanje radionice za djecu je besplatno, uz obaveznu rezervaciju mjesta na press@hkd-rijeka.hr.

HKD klub
Skip to content