Španjolski komad [FAKin Teatar]

Španjolski komad prati sudbinu majke Pilar u koju je zaljubljen udovac Fernan, upravitelj zgrada, te njezinih kćeri Aurelije i Nurie, obje glumice. Doduše, jedna je slavna filmska glumica koja osvaja nagrade na crvenom tepihu, a druga igra u opskurnim kazalištima izvan grada. Uz Mariana, Aurelijina muža koji se pod teškim teretom života odao alkoholu i letargiji, ni druga lica ove sapunice nisu neopterećena životom svagdašnjim. I iako im se ne događaju ne znamo kakve grandiozne stvari, oni svoje osobne drame shvaćaju jako ozbiljno, iz čega proizlazi sva komika, potkrijepljena vrsnom glumačkom igrom ovog ansambla.

Jer, kad imamo Sretena Mokrovića u ulozi idealista koji voli upravljati zgradama, Almu Pricu u ulozi tvrde majke koja kćerima voli krojiti život, Saru Stanić Blažević i Anu Vučak Veljaču kao kćeri osobenjakuše koje se majci otimaju po svaku cijenu, uz to Matiju Čigira kao ocvalog profesora matematike kojemu je kapljica draža od života – kazalište može početi.

Trajanje: 90 min
Igraju: Alma Prica, Sreten Mokrović, Sara Stanić Blažević, Ana Vučak Veljača i Matija Čigir
Režija: Dražen Krešić
Dramaturgija: Kristina Kegljen
Kostimografija: Matea Japec
Scenografija: Petra Poslek
Foto i video: Bruno Lovrenčić
Dizajn svjetla: Martin Šatović
Aistentica redatelja: Nika Bokić
PR i marketing: Tena Razumović Žmara
Asistentica produkcije: Ingrid Jakšić
Produkcija: FAKin Teatar
Koproducent: Centar mladih Ribnjak

Predstava je nastala u suradnji s Ministarstvom kulture i medija te Gradom Zagrebom.


Ulaznice po cijeni od €10 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.
Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

HKD klub
Skip to content