Radionica videospotova i montaže [Igor Modrić i Robert Kalčić]

Galerija Kortil i History Film Festival pozivaju sve zainteresirane filmoljupce da se prijave na sudjelovanje u radionici videospotova i montaže koja će se održati u četvrtak, 21. rujna s početkom u 17 u galeriji Kortil.

Kroz svijet glazbenih spotova polaznike će voditi Igor Modrić, redatelj i montažer te snimatelj Robert Kalčić koji zajedno potpisuju više od 400 glazbenih videospotova i nekoliko dokumentarnih filmova.

Vođeni primjerima iz spotova koje su zajednički stvarali, voditelji će govoriti o dobrim i lošim iskustvima, motivaciji i cjelokupnom procesu izrade glazbenog videospota: od ideje do realizacije. Polaznici će kroz radionicu naučiti osnove montaže, od odabira najboljih scena, izrade sekvence, montažnih spona, izrade uvodne i odjavne špice, sinkronizacije slike i zvuka, do pravila kadriranja i korištenja različitih vrsta rasvjete.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, te nije potrebno nikakvo predznanje niti oprema. Trajanje radionice je 3 sata. Prijave su obavezne e-mailom na adresu galerijakortil@hkd-rijeka.hr do ponedjeljka, 18. rujna.

Radionica je dio popratnog programa izložbe Nevjerni psi i druge priče: Riječki rock u 20 točaka, koju se može posjetiti sve do 22. rujna u Galeriji Kortil.

HKD klub
Skip to content