Prvi muževi bacaju se u vodu [Kazalište Tvornica smijeha]

Predstava je otkazana – novac za ulaznice kupljene online bit će vraćen automatski na račune kupaca, a za ulaznice kupljene u Dallas Music Shopu povrat novaca je potrebno zatražiti na istom mjestu.


Nakon uspješnica Lude žene i Vesele žene Hrvatske, jedan od najizvođenijih suvremenih hrvatskih komediografa Matko Elezović u najnovijoj komediji Prvi muževi bacaju se u vodu ponovo preispituje muško – ženske ljubavne odnose i hit komedija napokon dolazi u Rijeku i to u HKD na Sušaku 16.2.

Likovi žena iz različitih geografskih i socijalnih sredina duhovito i direktno demaskiraju preuzete obrasce u kojima iza svakog uspješnog, manje uspješnog i potpuno neuspješnog muškarca stoji žena. Jednakim žarom progovaraju na sceni bile one domaćice, uspješne poslovne žene, animir dame s vrućeg telefona ili bankarice… kroz sat vremena na sceni glumica Jadranka Elezović vješto i brzo mijenja likove što na kraju predstave izaziva nedoumicu koliko je glumica bilo na sceni. Ismijavajući malograđanštinu i primitivizam pitamo se jeli autor u iskoristio scenski i dramaturški okvir kao kritiku društva u cjelini.

Da je komediograf Matko Elezović ovu satiričnu monodramu napisao u svojim spisateljskim počecima, mislim da bismo mu s pravom rekli: Mali, mani se ćorava posla! Naime, kada muškarac piše dramu o muško-ženskim odnosima iz ženske perspektive, zadovoljeni su gotovo svi uvjeti da komedija ode u grotesku, nepodnošljivo stereotipiziranje i nerazumijevanje lika za koji se piše. Međutim, kada napišete tekst za suprugu, čije privatno i poslovno sazrijevanje pratite cijeli život, tada se može reći da pišete iz prve ruke.

HKD klub
Skip to content