Prilagodba i Prova [SubLab Scene]

Prilagodba je novi izvedbeni rad umjetničkog kolektiva udruge SubScene iz Rijeke. Temom prilagodbe propitujemo proces prilagođavanja i uključujemo odabrane skupine mladih umjetnika koji su tek završili svoje školovanje i nalaze se u vrtlogu događanja ili u vakuumu, traže sebe i svoj put. Svjesno ili nesvjesno, vrlo se aktivno prilagođavaju svojoj okolini – društvu, politici, prirodi. Izvedbom dotičemo proces prilagođavanja svijetu u stalnim promjenama i načine kojima mladi uspijevaju pronaći mjesto u društvu snalaženjem u novim situacijama. Počevši istraživanje kroz tijelo i glas, od prostora do situacije, propitujemo što podržava proces prilagodbe, a što ga odbacuje.

Koreograf: Gordana Svetopetrić
Autorice: Ira Prica, Ljiljana Musić, Gordana Svetopetrić
Izvođači: Matilda Hrastić i Marina Brajdić
Glazba: Zorko Opačić
Vizualna rješenja: Jonnatan Schuit
Produkcija: Dijana Subić Trošelj/ Udruga Sub Lab Scene
Generalni pokrovitelj: Grad Rijeka
Podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Rijeka


Prova je multidisciplinarni izvedbeni projekt. Poetična, simbolična priča o putovanju, mladosti i povijesti. Zamišljen je kao umjetničko istraživanje na temu europskog identiteta kroz kulturnu i generacijsku razmjenu iz ženske perspektive pokušavajući pronaći odgovore i razumjeti kako migracije unutar Europe pridonose, sudjeluju i nadopunjuju mozaik europskog identiteta. U procesu stvaranja pored autorskog i izvođačkog izvedbenog tima, dokumentarno se uključuje fokus skupina koja svojim sudjelovanjem potiče generacijsku razmjenu i pridonosi sadržaju.

Ideja i koncept: Ira Prica i Ljiljana Musić
Autori/ izvođači: Ira Prica, Ljiljana Musić, Gordana Svetopetrić, Annika Luschin, Dijana Subić Trošelj, Djahan Manuela Mazari
Video editing: Ira Prica
Vizualna rješenja: Jonnatan Schuit
Generalni pokrovitelj: Grad Rijeka
Podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Rijeka


SubLab Scene – Subcultural Laboratorium Scene je plesno kazališni kolektiv čiji se rad temelji na interdisciplinarnim, eksperimentalnim oblicima umjetnosti, radu na site specific/ vanjskim lokacijamaa i obrazovanju. Baziran je u Hrvatskoj, a realizira neovisne i koprodukcijske multidisciplinarne umjetničke projekte. Pokretači kolektiva su plesne i izvedbene umjetnice Ljiljana Musić, Ira Prica i Gordana Svetopetrić.

HKD klub
Skip to content