preOKRET 8. festival inkluzivne scene: Slike na izložbi [Magija & Kate Foley]

Kraći koreografski rad Slike na izložbi inspiriran je slikama Marca Chagalla. Rezultat je niza plesnih radionica članova Magije sa plesnom umjetnicom Kate Foley, tijekom kojih su Chagallove slike interpretirane kroz improvizacijske zadatke. Plesne improvizacije rezultirale su serijom pokretnih slika koje su precizno postavljene na glazbu Slike na izložbi Modesta Mussogorskyog.

Kate Foley je autorica, koreografkinja i umjetnička ravnateljica neprofitnih plesnih kompanija u New Yorku (1986.-1989.) i San Franciscu (1989.-1998.). Nezavisna režija koreografija i autorstvo, filma i predstave Anđeli Suđerca (koprodukcija s Kulturom Promjene, SC). Koreografirala za kazališne predstave Kralj Lear i Medeja (Teatar Ulysses), Blato (ZeKaeM), za video i film. Dobitnica stipendije National Endowment for the Arts, Fulbright Program i Pew Charitable Trust za istraživanje interdisciplinarne koreografije, plesa i multimedije, te plesnih dokumentacija/videa. Dodiplomski studij iz vizualnih umjetnosti i plesa završila na University of California, Santa Cruz. Diplomirala ples na California Institute of the Arts, Los Angeles. MFA s Odsjeka svjetskih kultura i umjetnosti University of California u Los Angelesu, s posebnim naglaskom na interkulturalnu koreografiju.

Plesni kolektiv Magija inkluzivna je plesna skupina iz Rijeke (Hrvatska) koja kreativno istražuje plesni pokret na području suvremenog plesa, plesne improvizacije i izvedbene umjetnosti. Osnovana je 2008. godine na inicijativu Gordane Svetopetrić, a čini ju mješoviti plesni ansambl. Riječ je o plesačima različitih stupnjeva i vrsta tjelesnog oštećenja koji svoje umjetničke i produkcijske suradnje ostvaruju sa profesionalnim plesačima i koreografima suvremene plesne scene. Umjetničke voditeljice su Sanja Josipović i Gordana Svetopetrić, dok su redovne edukacijske i koreografske suradnice renomirane plesne umjetnice Kate Foley, Martina Rukavina, Anika Cetina, Kristina Paunovski, Jelena Lečić.

Koreografija: Kate Foley u suradniji s plesačicama
Glazba: Modest Mussorgsky: Pictures at an Exhibition (orch. Ravel)
Produkcija: Kolektiv Magija/ UCDP Rijeka


preOKRET festival inkluzivne scene je umjetnička manifestacija koja se već osmu godinu za redom organizira u Rijeci, a kojom se nastavlja rad i razvoj plesne inkluzije osoba s invaliditetom na području suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti. Festival je financijski podržan sredstvima Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija RH i Primorsko- goranske županije.

HKD klub
Skip to content