Port of Dance / Born by the Sea [Fran Diaz] + AMAE [Eliana Stragapede & Borna Babić]

Port of Dance festival otvara double bill dueta – Born by the Sea njemačkog koreografa Frana Diaza i AMAE talijansko-hrvatskog tima koreografa i plesača Eliane Stragapede i Borne Babića.

BORN BY THE SEA
U predstavi Born by the Sea dvije se osobe susreću. Tragovi njihovih prošlih iskustava preklapaju se i razilaze, određujući način na koji se kreću i izbore koje donose. Uokvirena izblijedjelim sjećanjima i romantičnom turobnošću stihova Richieja Culvera, njihova tijela djeluju kao živi arhiv, podsjećajući nas kako nas neki trenuci iz prošlosti osnažuju, dok nas drugi sputavaju; oblikujući tako način na koji se krećemo i nosimo s njima.

Koreograf: Fran Díaz u suradnji s plesačima
Izvođači: Sandra Bourdais i Louis Steinmetz
Originalni postav / ko-kreatori: Keren Leiman, Paxton Ricketts
Glazba: Richie Culver, The Prodigy
Svjetlo: Kristina Schmidt
Suradnik i video: Manuel Cornelius

Predstava je nastala u koprodukciji s Eisfabrik Hannover.

Trajanje: 17 min


AMAE
AMAE propituje i istražuje potrebu suovisnosti u ljudskim odnosima. Želja da se bude pasivno voljen, traženje popuštanja od drugoga. Želja da se potpuno okružite i osjetite jedno s drugim, pokušavajući zanemariti i izbjeći suočavanje s vanjskom objektivnom stvarnošću. Iz određene perspektive, ovo bi se moglo shvatiti kao vrlo toplo i ljudsko ponašanje, biti u skladu s drugima i moći se na njih osloniti. S druge točke gledišta, moglo bi se činiti da potiče samozadovoljavanje, ovisnost i kontrolu. Dokle nas ta potreba može dovesti, da od ljubavi počnemo boljeti, od brige postanemo opsesivni, a od podrške završimo u kontroli?

Koncept, koreografija i izvedba: Eliana Stragapede i Borna Babić
Dramaturgija: Margherita Scalise
Glazba: Nenad Kovačić
Glas: Teresa Campos
Originalna glazba: Nicholas Britell
Audio montaža: Giuseppe Santoro
Kostimi: Nina Lopez-Le Galliard
Dizajn svjetla: Benjamin Verbrugge
Podržavaju i financiraju: VGC Brussels, Europska unija, Goethe Institut, L’OBRADOR, ROXY Ulm i TanzLabor Ulm
Rad je produciran uz financijsku pomoć Europske unije.

Trajanje: 25 min

AMAE foto: David Kalwar


Ulaznice po cijeni od €7 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.
Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

HKD klub
Skip to content