Port of Dance / ARTissue: Lineage [Kristina Paunovski] – PREMIJERA

Proces rada započinje intimnim pitanjem kao uporišnom točkom – kako možemo izraziti nešto što se tiče svih nas? Može li osobno postati univerzalno ili to već je samim time što postoji.

Predstava ARTissue: Lineage propituje vezu osobnog/intimnog i zajedničkog/univerzalnog, istražujući granice između ulično-klupskih plesnih stilova i suvremenog plesa te kako oni međusobno utječu jedni na druge. U fokusu je ples koji se isprepliće u svojim formama i stilovima. Vrijeme i mjesto u kojem živi potiče autoricu na propitivanje granica plesnih stilova. Gdje počinje i završava jedan stil? Da li ga, napuštanjem njegovog izvornog karaktera, oblikujemo u novu formu? Kako naslijediti i očuvati prošlost dok istovremeno postoji potreba za razvojem i probijanjem u drugost istih?

Predstava je dio istraživačkog procesa ARTissue u kojem Paunovski preispituje umjetničke prakse u odnosu s pokretom i tijelom te njihovom povijesti i korijenima. Autorica razgovor Lineagea započinje kao gost na American Dance Festivalu 2023. godine.

Predstava je nastala kao koprodukcija Hrvatskog kulturnog doma (Rijeka, Hrvatska) i DAN.C.CE Unitiva (Atena, Grčka), u sklopu plesne mreže Moving Balkans koju podupire Europska unija.

Koreografija: Kristina Paunovski
Plesači: Katarina Barešić, Irina Šincek, Kofi Yiadom, Panagiotis Demoirakos
Glazba: Chamber Philharmonic Rijeka (Osman Eyublu, Pedro Rosenthal Campuzano, Golnar Mohajeri)
Dizajn svjetla: Dalibor Fugošić Kostimografija: Nataša Mihaljčišin

Foto: Tanja Kanazir


Ulaznice po cijeni od €7 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa, a na dan predstave blagajna će biti otvorena u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.
Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

HKD klub
Skip to content