Periskop: Moja smrt i ja [Petra Najman / Cirkorama]

Predstava se održava u sklopu festivala suvremenog plesa i cirkusa Periskop koji se od 25.8. do 10.9. održava u prostorima HKD-a na Sušaku i u Filodrammatice.

Kako emotivno možemo prihvatiti činjenicu smrtnosti i suočiti se sa sobom kao smrtnim bićem? Kroz predstavu umjetnica uspostavlja vrlo prisan odnos sa svojim partnerom na sceni – smrću, i na taj način pokušava prenjeti publici vrlo jasnu emociju s ciljem prikazivanja smrti kao nužnosti, sastavnog djela života, poigravajući se pri tom sa groteskom, elementima horora, drame, komedije i parodije uz svoju cirkusku tehniku na trapezu. Želja za upoznavanjem smrti, strah, strast i ljutnja, samo su neke od emocija koje se kroz cirkusku i lutkarsku tehniku prepliću u predstavi gradeći jedinstveni izvođački narativ bez riječi.

Mentorica za lutkarske elemente: Marijana Matoković
Mentorica za akorbatiku i pokret: Marina Cherry
Umjetnički mentor: Nikola Mijatović
Glazba: Penny Rimbaud, Berio: Sequenza#3 for solo voice Cathy Berberian
Izrada lutke: Lutkarska kompanija Arketal
Distribucija: Jadranka Žinić Mijatović, cirkorama@gmail.com
Produkcija: CIRKORAMA 2021.

Kreaciju predstave »Moja Smrt i ja« kroz rezidencije su podržali: Cirkuska rezidencijalna mreža, ROOM 100, Cirkus Kolektiv, Cirkusfera, CirkoBalkana, Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade-POGON

Projekt je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova


Ulaznice po cijeni od €5 (€3 učenici/studenti, umirovljenici, članovi UPUH-a, PULS-a i DUSC-a) mogu se nabaviti na blagajni HKD-a sat prije početka predstave.
Cijena festivalske ulaznice €30.
Za sve programe potrebna je prethodna najava i rezervacija na festival.periskop@gmail.com

HKD klub
Skip to content