Periskop: Heroes [Mia Zalukar & Bruno Isaković]

Predstava se održava u sklopu festivala suvremenog plesa i cirkusa Periskop koji se od 25.8. do 10.9. održava u prostorima HKD-a na Sušaku i u Filodrammatice.

Heroes je nova predstava Brune Isakovića i Mije Zalukar kojom zalaze u svemir prepun intimnih pitanja o smislu svega onoga što znamo i, pogotovo, svega onoga što ne znamo da nas čeka u budućnosti.
Znakovit je naslov predstave, ne samo jer daje naslutiti da ona svoju inicijalnu referentnu točku traži u liku, djelu i mitologiji Davida Bowiea, već jer herojima otvara mogućnost postojanja u nekim drugim dimenzijama. U potrebi da pobjegnemo od lavine informacija s kojima se suočavamo svakodnevno i od odgovornosti prema prijetnjama koje trenutno bacaju sjenu na našu planetu mi se okrećemo prema zvijezdama i bježimo u svemir. Prepoznatljiv stih we could be heroes, just for one day ne ostavlja nas samo u domeni lake pop pjesme koja nam ne izlazi iz glave već prerasta u poruku koja nam dolazi iz naše vlastite budućnosti.

Autorski i kreativni tim ove predstave istražuje povezanost onoga što gledamo na sceni i onoga što najčešće ne vidimo u sebi. Neizbježno dolazimo do moralnog i etičkog smisla današnjih heroja, jer sve dublje moramo kopati u svojim generacijskim posrtanjima da bismo rekonstruirali onakvu sliku svijeta koja bi nas natjerala da zaista povjerujemo onima koji ga strastveno žele spasiti. Ova nas predstava vodi na putanju propitivanja kakve su to naše revolucije danas i kakve (anti)heroje zapravo zazivaju.

Autori: Bruno Isaković i Mia Zalukar
Izvode: Gendis Putri Kartini i Mateja Miković
Oblikovanje zvuka: Hrvoje Nikšić
Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
Tekstovi: Lidija Deduš
Kostimografija: Ana Fucijaš
Oblikovanje videa: Dragan Đokić
Asistentica heroja: Lucija Barišić
Produkcija: Malo sutra i Domino
Partner: Zagrebački plesni centar

Program se odvija u suradnji organizacija Malo sutra, Domino i Prostor plus u okviru projekta Mreža izvedbenih umjetnosti 2023. koji podržava Zaklada kultura nova.


Ulaznice po cijeni od €7 (€5 učenici/studenti, umirovljenici, članovi UPUH-a, PULS-a i DUSC-a) mogu se nabaviti na blagajni HKD-a sat prije početka predstave.
Cijena festivalske ulaznice €30.
Za sve programe potrebna je prethodna najava i rezervacija na festival.periskop@gmail.com

HKD klub
Skip to content