Merkur beskućnik [Srđan Dinčić]

Srđan Dinčić jedan je od pionira beogradske stand up scene te se ubraja među najomiljenije stand up komičare regije. U svojoj 13 godina dugoj karijeri nastupao je po Srbiji, zemljama regije i bijelom svijetu. Kad je došao do brojke od 1500 nastupa, prestao ih je i brojati. Prvi je među komičarima sa naših prostora koji je obišao 50 gradova i napunio dva Doma sindikata u Beogradu. Mnogi ga znaju sa televizije, kao scenaristu i sudionika emisije Večer sa Ivanom Ivanovićem.

Ležeran stav, veseo ton i česte improvizacije u komunikaciji s publikom, razlog su zbog kojih Srđana opisuju i kao neprikosnovenog kralja komedije koji je i sinonim za inteligentan humor. Spontano i nenametljivo Srđan na svojim nastupima nasmijava publiku (a nerijetko i samog sebe) provodeći je kroz bizarnosti svakodnevnih životnih situacija, familijarnih odnosa, priče o braku, prijateljima, susjedima pa čak i rođenoj djeci, i općenito – sarkastično se i bez tabua dotiče realnosti koju živimo. A da, kolege ga zbog čestih fora o životinjama u šali nazivaju Ezopom srpske stand up scene.

Srđanovi nastupi uživo uvijek su rasprodani, iz publike se svako malo čuje “legenda”, dok sa svojim ranijim specijalom drži titulu najgledanijeg balkanskog stand upa na You Tube-u.

Ako vam treba mnogo smijeha i pozitivne energije (a sigurno vam treba), onda dođite po svoju dozu u petak, 15. ožujka u 20:00 u HKD na Sušaku. Ako baš morate plakati, plačite od smijeha uz Srđana Dinčića i njegov najnoviji stand up specijal Merkur Beskućnik! Poslije se možete zahvaliti Srđanovoj babi od koje je naslijedio smisao za humor.

Još malo o Srđanu
Ako ste već došli dovde, pročitajte još malo o Srđanu:
Sudjelovao je na svim festivalima u zemlji i regiji, i redovni je headliner svakog StandUpFest-a u Beogradu. Otvarao je nastup čuvenih komičara Edija Izarda (UK) i Dilana Morana (IRL) i na to je posebno ponosan. Sudjelovao je u projektu „Stand up & more“ koji se emituje na kanalu Comedy Central Extra i sudionik je TedEx konferencije, te jedan od najpoznatijih aforističara u Srbiji. Da ne zaboravimo da je prije par godina bio i dio ekipe najboljih regionalnih stand up komičara koji su rasprodali Lisinski u svega nekoliko dana.

Merkur beskućnik je Srđanov šesti specijal. Prethodnih pet su Ispod nevidljivog kišobrana, Laž po istinitom događaju, Đavo iz jagode, Treće stanje i U procesu.

Vidimo se 15. ožujka u 20 sati u HKD-u.

I ponesite maramice. Za plakanje. Od smijeha. Nemoj posle da bude nismo upozorili! 🙂

Producent i promoter programa: Standup.rs
Organizator gostovanja u Rijeci: Kulturishka, obrt za organizaciju kulturnih događanja


Ulaznice po cijeni od €10 u pretprodaji i €12 na dan predstave moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

HKD klub
Skip to content