Ljubavna pisma [Kazalište Planet Art]

Uloge:
Melissa / Slavica Knežević
Andy / Marko Torjanac
Adaptacija i režija: Marko Torjanac i Slavica Knežević

Melodrama Ljubavna pisma A. R. Gurneya najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu, nominirana i za prestižnu Pulitzerovu nagradu za dramu.

Ovaj jedinstven kazališni tekst  ne silaze sa svjetskih pozornica već pola stoljeća, a u glavnim ulogama do sada su se okušala brojna glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anuk Aimee, Elizabeth Taylor, Ane Karić, Borisa Buzančića, Relje Bašića i drugih.

U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe, a čija je izvedba i od publike i od kritike doživjela nepodijeljeno oduševljenje.

Dopisivanje Andrewa i Melisse započinje slanjem poruka u školi za vrijeme nastave što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama?

Provjerite u ovoj duhovitoj i dirljivoj kazališnoj romansi.

Ovaj bezvremenski kazališni klasik svojom će vam toplinom, uz obilje životnog humora, izmamiti i poneku suzu kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi. 

Iz kritika:

Ovu predstavu, bolje reći – školu glume Torjanac – Knežević, treba vidjeti.
Slavica Knežević i Marko Torjanac na scenu neizrecivo sugestivno donose svaku notu ranjivosti, duhovitosti, sudbinske povezanosti…
Njihova maestralna interpretacija, kao i njihova zajednička adaptacija i režija ovoga komada, odvode gledatelja u najskrovitije rukavce ljudske duše potvrdivši da je publika posjetila umjetničku planetu.

Kazalište.hr

Osim što su ga maestralno odglumili, Slavica Knežević i Marko Torjanac supotpisuju i adaptaciju i režiju ovoga komada, u kojem su priču Melisse i Andrewa uspjeli prenijeti toliko snažno da, nakon puno smijeha, na kraju izmame i suze.
Kultur.istra

Riječ je odličnom tekstu koji će vas nasmijati, a na kraju i rasplakati, a koji bi bez odličnih glumaca Slavice Knežević i Marka Torjanca izgubio pola svojih draži i emocija.
Večernji list

Budući da se izvedba oslanja na govor, glumci tempom, intonacijom i šutnjama moraju dočarati sve: i dob i raspoloženja svojih junaka što Knežević i Torjanac čine maestralno.
Kritikaz


Ulaznice po cijeni od €13 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

HKD klub
Skip to content