Lepa Brena project [Bitef Teatar]

Nakon rasprodanog Zagreba, kazališna hit-predstava o životu Lepe Brene stiže u Rijeku!

Nakon nevjerojatne navale na čak četiri zagrebačke izvedbe, kazališna hit-predstava Lepa Brena project nastavlja put gostovanjem u Rijeci! Tri su dana bila dovoljna da se rasprodaju dvije izvedbe predstave beogradskog Bitef teatra u Satiričkom kazalištu Kerempuh, pa je organizator osigurao dodatna dva termina u Zagrebu, za koje je ostalo još samo desetak dostupnih karata. Interes se brzo proširio i izvan metropole, gdje predstava igra 6., 7. i 8. ožujka, pa glumačko-pjevačko-plesni komad o životu Lepe Brene stiže u petak 10. ožujka u Rijeku, u Hrvatski kulturni dom na Sušaku.

Glumačka krema nastupa u ovoj hit-predstavi, predvođena Jasnom Đuričić, doajenkom koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu Quo Vadis, Aida. Uz nju u ostalim ulogama Lepe Brene pojavljuju se Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović te glumac Vladimir Aleksić. Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako međusobno, tako i s publikom. Naime, Lepa Brena project govori o životu najveće balkanske zvijezde, problematizira njezinu popularnost, tragičan raspad bivše države i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano kroz jednu ženu, ali pet lica Lepe Brene koje se stapaju u zajedničku priču i poruku.

Kazališna predstava čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice. Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

Brena Graditeljstva govori o socijalizmu iz današnje tranzicijske perspektive gdje je građanin na svaki način nezaštićen, govori i o ratu i onome što se neprestano gura pod tepih. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brenna i ima svoj drag queen show u Beču, a kroz njega nas uvodi u vrstu osobne hrabrosti da se živi vlastita sudbina. Brena Biznismenka donosi naličje dive koje se očitava u ljudskoj slabosti, Brena Jugoslovenka donosi bestidni užas rata, dok Brena Pjesme pruža mogućnost za promjenu, život dostojan življenja.

Predstava me dirnula, glumačka ekipa je lijepo pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati, izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

Ova kazališna hit-predstava obara sve rekorde posjećenosti, bilježi uspjeh u cijeloj regiji, a nakon mnogih odgađanja zbog epidemioloških prilika posljednjih godina, Lepa Brena project napokon je stigla na gostovanja u Hrvatsku, gdje za nju vlada neizmjerno veliki interes.


Ulaznice po cijeni od €28 (210,97 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,70 (5 kn) za obradu transakcije.
Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

HKD klub
Skip to content