Izvor [Plesna udruga Ri DANCE]

Ovo je priča o prošlosti, u ovom trenutku, za budućnost.
O pronalaženju unutarnjeg sklada.
O pripadnosti i odgovornosti.
O poniznosti i zahvalnosti.
Saslušajmo Mudrost, najvažniju životnu školu, iskustvo nošeno iz prošlih vremena.
 Nešto nam mora prenijeti i Trenutak, taj gorući plamen instinktivnog djelovanja koji nas hrabrošću i ponosom tjera glavom kroz zid kada je to najpotrebnije.
Tiho i promišljeno prožima nas Vizija, istovremeno strastveno i planirano vodi nas u bolje sutra.
Zasjajmo skladom iznutra, pa izdahnimo mir. Pomaknimo granice osjećajem pripadnosti. Životnim putem koračajmo s Prirodom.
Pronađimo sebe, kako bi pronašli druge. Budimo mali, kako bismo postali veliki.
Umirimo se pored Izvora smisla.
Pa krenimo iznova.

Plesna predstava Izvor plesne udruge Ri DANCE nastala je kao iskustveni sukus misli i emocija u vremenu kada smo ponukani pronaći uporište i pokretačku snagu u nama samima, kako bi se mogli vratiti kako zajednici, tako i prirodi kao neiscrpnim vrelima energije koja su potrebna svakom živom biću.

Višeslojnost predstave počiva na istraživanju više nivoa – pronalaženju unutarnjeg sklada, odnosa pojedinca i zajednice te suživota čovjeka s prirodom, ali i na propitivanju pravih vrijednosti, ispreplitanju hrabrosti, entuzijazma i ponosa te poniznosti, zahvalnosti i osjećaja pripadnosti.

U potrazi za ravnotežom, vođeni konceptom udah-sklad, izdah-mir, upoznajemo prošlost, sadašnjost i budućnost. Prošlost predstavlja mudrost, životnu školu i iskustvo nošeno iz davnina. Sadašnjost nam prenosi ljepotu trenutka, životni entuzijazam, hrabrost i ponos koji nas tjeraju glavom kroz zid kada je to najpotrebnije, dok nam budućnost nudi viziju, mogućnosti i snove kojima nas istovremeno planirano i strastveno vodi u bolje sutra. Tek kada naučimo sve što nam Mudrost, Trenutak i Vizija pružaju možemo stvoriti ravnotežu iznutra, a tek onda možemo odaslati mir te uživati slobodu i ljepotu življenja. Pronalaženjem sebe, postajemo važni kotačić u kolektivnom mehanizmu, odašiljemo povjerenje i osjećaj pripadnosti te gradimo zajednicu koja svojom snagom  može pomaknuti granice. Tek kada se povežemo sa nama samima, a potom i sa zajednicom, možemo doseći konekciju s najjačom i nesavladivom silom, Prirodom. Ona, kao početak i kraj svega što poznajemo, budi u pojedincu osjećaj zahvalnosti i poniznosti kao okosnice našeg budućeg djelovanja – velik si onoliko koliko si dopustiš biti malen.

Navedene teme zamišljene su kao alat za pronalaženje i/ili stvaranje Izvora – snage, energije, pokretačke snage, mjesto punjenja i pražnjenja emocije, sve u svrhu proživljavanja životnog puta u njegovoj punini, sa svim svojim usponima i padovima, ali s unutarnjim zadovoljstvom, željom za dijeljenjem te shvaćanjem i prihvaćanjem svoje uloge u ciklusu života i svijeta. Svatko od nas može i mora imati mjesto gdje besmisao ne postoji – svoj Izvor onoga što mu daje snagu za početak ili kraj.

Umjetnički tim: Dolores Bugarin, Martina Laginja, Pavla Pinezić, Andrea Šikljan, Larisa Štefančić
Trajanje predstave: 55 min


Ulaznice po cijeni od €8 (60,28 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,85 (6,40 kn) za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

HKD klub
Skip to content