Graces [Silvia Gribaudi]

S bogatim humorom i radikalnom empatijom talijanska koreografkinja Silvia Gribaudi uzdiže pojmove ljudskih nesavršenosti u umjetničku formu izvan klišeja i pojavnosti. Inspirirana skulpturom Tri gracije (Antonio Canova 1812.-1817.), Graces predstavlja Zeusove kćeri Eufrozinu, Aglaju i Taliju (sjaj, radost i blagostanje) kroz tri muška izvođača koji zajedno sa Silvijom traže nova značenja riječi milost. Kroz ples i tekst, ali ponajviše neposrednošću i s lakoćom, predstava prodire u srž naše ljudskosti.

Na pozornici su tri muška izvođača (Siro Guglielmi, Matteo Marchesi i Andrea Rampazzo) zajedno s autoricom Silviom Gribaudi, koja sebe voli definirati kao autoricu tijela zbog svoje poetike kojom nesavršenosti uzdiže do umjetničke forme izravnim, okrutnim i empatičkim stripovskim stilom brušući granice između plesa, kazališta i izvedbenih umjetnosti.

Graces je realizirana uz kritičku, vizualnu i redateljsku podršku Mattea Maffesantija.

Posljednjih deset godina Silvia Gribaudi radi na propitivanju rodnih stereotipa, muških i ženskih identiteta i koncepta virtuoznosti u plesu i svakodnevnom životu, prevazilazeći klišeje tijela.

Naslovna fotografija: Fabio Sau


Ulaznice po cijeni od €7 (52,74 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,85 (6,40 kn) za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

HKD klub
Skip to content