Glowing Globe: Changes and Challenges

Otvorenje izložbe 7.10. u 19 sati

Glowing Globe je međunarodna manifestacija inovativnog i edukativnog programa koji istražuje pojmove i fenomene post digitalne kulture, što je posebno aktualno u suvremenoj umjetnosti i društvu. Ove godine izložba u Kortilu istražuje temu Changes and Challenges.

Umjetnička djela koja će biti prikazana otvaraju pitanja i osvještavaju nestabilne pozicije u suvremenom društvu koje se neprestano mijenja pod utjecajem raznih kriza (klimatske, zdravstvene, ekonomske, ratne). Izložba želi istražiti na koji se način i kako skup suvremenih problema reflektira u inovativnim umjetničkim praksama te koji su aktualni umjetnički narativi mogući odgovori na globalne krize.

Radovi koji će biti predstavljeni na izložbi odnose se na digitalnu umjetnost kao što su 2D digitalni i 3D printevi i skulpture, 360 video, video animacija, virtualna i proširena stvarnost, zvučna umjetnost i suvremeni performans.

U Kortilu izlažu: Jonas Blume, Alex Brajković, Gabriel Hensche, Joanna Hoffmann, Martina Menegon, Lauren Moffatt / Nika Rukavina i Michaela Strumberger.

Uz izložbu, kao popratni program, na Sveučilištu u Rijeci održat će se simpozij koji će okupiti umjetnike, stručnjake za digitalne tehnologije, filozofe i druge teoretičare koji će pridonijeti boljem razumijevanju šireg društvenog konteksta s interdisciplinarni pristup.

HKD klub
Skip to content