Crna vuna [Igralke / Udruga Oaza]

Zbog bolesti izvođačice predstava se odgađa, novi termin bit će objavljen uskoro.


Porijeklo izraza „crna ovca“ dolazi iz svijeta pastira i njihovih stada, gdje su ovce od bijele vune bile najpoželjnije jer se njihova vuna mogla bojiti. Kad se crna ovca pojavi u stadu, ona se općenito prezire jer njena CRNA VUNA ne ispunjava očekivanja da će moći odabrati boju, uvijek će biti crna, odnosno mora se prihvatiti takva kakva jest.

Sve što ćete vidjeti u predstavi je istina. Crna vuna je predstava o beskućništvu. To je predstava o rezultatu dijaloga pojedinca i sustava.

Korisnici Udruge Oaza suautori su ove predstave zajedno s umjetnicama iz Kolektiva Igralke. Crna vuna primjer je kazališta zajednice (eng. community theatre) koje u stvaranju i izvedbi profesionalne predstave uključuje članove određene zajednice. Igralke u svom aktivističkom pristupu skupno osmišljenom kazalištu koriste kazalište kao prostor igre, okupljanja i ritual emancipacije.
Elementi scenografije, kostimografije i rekvizite kupljeni su prema potrebama korisnika te će ih oni zadržati po završetku projekta.

Autori/ce i izvođači/ce: Anđelko Bajčić, Zlatko Knežević, Svetlana Kukuljan, Divna Šainović
Sendi Bakotić / Ana Marija Brđanović / Vanda Velagić
Alternacija: Anja Sabol
Suradnica za režiju i dramaturgiju: Olja Lozica
Autor pjesme Crna vuna: Damir Urban
Video: Mara Prpić
Oblikovanje svjetla i zvuka: Olja Lozica
Tehnički voditelj predstave: Tino Trkulja
Dizajner vizuala: Oleg Morović
Fotografkinja: Miranda Legović

Predstava je realizirana u sklopu projekta Novi put koji su u partnerstvu proveli Grad Rijeka, Centar za socijalnu skrb Rijeka, Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza i Prihvatilište za beskućnike Ruže sv. Franje, a s ciljem bolje društvene i socijalne integracije beskućnika i osoba u riziku od beskućništva.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Rijeke.

Naslovna fotografija: Mara Prpić


Ulaz je slobodan uz donacije i obaveznu rezervaciju mjesta na igralke.kolektiv@gmail.com.

HKD klub
Skip to content