Budi susjed! – aktivnosti u sklopu izložbe

Uz izložbu Budi susjed! koja je u Galeriji Kortil otvorena od 9. do 27. travnja Urbani separe je pripremio niz aktivnosti kojima će dodatno oživjeti trgove, ulice i uspone Sušaka.

Prateći moto, odnosno sam naziv izložbe Budi susjed!, tijekom travnja možete sudjelovati na aktivnostima koje su besplatne te se održavaju ili započinju u galeriji Kortil, a Urbani separe će također u Kortil preseliti i svoj ured te će ih se tamo moći susresti radnim danom od 17 do 20 sati.

Prijave su obavezne za većinu aktivnosti, a mogu se poslati popunjavanjem prijavnice>

UTO 9.4. I 19-22h I OTVORENJE uz Radio Rožu
Otvorenju izložbe Budi susjed pridružit će se riječki radio zajednice, a frišku pivu osigurati riječki BrkLee Brewery.

ČET 11.4. I 17-20h I MARENDA: pasta al limone
Zajedno ćemo izmjesiti svježe tijesto, pretvoriti ga u tagliatelle i opremiti daškom ljeta – umakom od limuna. Dobar tek nam želimo!

PET 12.4. I 17:30-19h I ŠETNJA: u susjedstvu
U susjedstvu galerije Kortil djeluje puno umjetnika, malih obrtnika, udruga i organizacija. Zajedno ćemo zaviriti u njihove radne prostore – bili oni atelje, škola, tattoo studio ili mali kemijski laboratorij.

SUB 13.4. I 10-12h I ŠETNJA: urbani đir Sušakom
Preko mostova Fiumare, uz obale Rječine, na nasipanoj delti nalazi se Sušak. Otkrivamo istočni pol centra Rijeke kroz urbanu šetnju pod vodstvom Društva arhitekata. Upoznat ćemo skrivene dijelove kvarta, suočiti se s njegovim problemima i potencijalima te aktivno promišljati javni prostor.

UTO 16.4. I 17-18:30h I ŠETNJA: street-art đir

Područje Sušaka prepuno je murala i grafita, a tko su umjetnici koji stoje iza njih i kako svi ti radovi nastaju otkrit će Ivana Lučić u šetnji posvećenoj uličnoj umjetnosti.

SRI 17.4. I Izađi na izbore!

PET 19.4. I 18-19h I VODSTVO IZLOŽBOM za javnost

SUB 20.4. I 10-14h I RADIONICA: VMB lab
Prva ovogodišnja radionica za djecu, edukativnog programa Vijeća mladih Benčić u Kortilu, održat će se u suradnji s projektom Film svima svugdje. Istraživat će recepte koji nas mogu dovesti do željene promjene u kvartu, inspirirajući sudionike na male akcije kojima i sami mogu doprinijeti boljoj zajednici – za svih. Prijave putem www.udrugavmb.hr

PON 22.4. I 17-20h I MARENDA: japanski Dango
Dango je stari japanski desert kojeg krije svaka velika ulica od Tokija do Kijota. Kuglice rižinog brašna prelivene ukusnim umacima upoznta ćemo sa susjedama s Mlake – Akari i Mirenom.

UTO 23.4. I 17-20h I VODSTVO IZLOŽBOM na znakovnom jeziku

ČET 25.4. I 11-13h I ŠETNJA: planinarski đir
Od Sušaka, preko Bošketa, pa sve do Kozale šetamo sa Planinarskim društvom Kamenjak.

PET 26.4. I 18-20h I TRIBINA: kultura – prebrojavanje
Tko u Rijeci danas gradi zajednice i oživljava kvartove? Tko se bavi javnim prostorom, a tko javnim dobrom? Od susjeda i građanskih inicijativa, pa do ustanova i institucija – zajedno ćemo sjesti u krug.

SUB 27.4. I 11-13h I VOĐENI OBILAZAK: HKD na Sušaku
Modernistička građevina HKD-a na Sušaku monumentalno je mjesto susreta grada, kulture i turizma, nastala u dramatičnim okolnostima između dva rata. Šetnja ovim gradskim otokom obići će sve dijelove kultnog kompleksa arhitekata Josipa Pičmana i Alfreda Albinija i zaviriti iza kulisa raznih prostora – od dvorana i ureda, pa do hotelskih soba na trinaestom katu.


Izložba Budi susjed! u galeriji Kortil otvorena je od 9. do 27. travnja, radnim danom 10-13 te 17-20, a subotom 10-13 sati.

HKD klub
Skip to content