Bilo jednom na Brijunima [Bitef teatar]

Nova beogradska hit predstava Bilo jednom na Brijunima premijerno stiže u Rijeku!
Ekipa ove predstave, među kojima i Milan Marić, regionalno poznat po ulozi Tome Zdravkovića u filmu Toma zaigrat će 28.11. u 20 sati HKD na Sušaku.

Uloge:
Richard Burton: Milan Marić
Josip Broz: Branislav Trifunović
Elizabeth Taylor: Tihana Lazović
Jovanka Broz: Sanja Marković
Autor i redatelj: Kokan Mladenović

Predstava Bilo jednom na Brijunima kreće od istinitog povijesnog susreta dvaju bračnih parova: Tita i Jovanke Broz te Richarda Burtona i Elizabeth Taylor koji se dogodio na Brijunima sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Podaci o samom susretu i zajedničkom vremenu koje su parovi proveli zajedno dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslavenskih medija, kroz biografske spise o životima ovih četiriju povijesnih ličnosti kao i u vidu kratkih crtica iz dnevnika Richarda Burtona. Svi ovi materijali poslužili su kao inspiracija i građa za predstavu koja se od momenta kada je prvi put odigrana, uvrstila na popis predstava za koje se traži karta pa i izvedba više.

Osnovni povod ovog susreta bračnih parova bilo je snimanje filma Sutjeska i to je ono što povijesno pouzdano znamo. Sve ostalo plod je mašte. Upravo domaštavanje i istraživanje mogućih događaja i odnosa između ove četiri istaknute ličnosti prilikom jednog susreta tema je predstave.

Koje sve uloge igra ovo četvero ljudi? Šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima? Koji su to sve naši pojedinačni i kolektivni identiteti, osobni interesi i društvene zasluge? Odgovore na ova pitanja doznajte u utorak, 28.11. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.

Priču o ovom povijesnom susretu na Brijunima donosi odlična glumačka ekipa – Milan Marić koji se u regiji proslavio ulogom Tome Zdravkovića u filmu Toma, poznati glumački par – Branislav Trifunović i Tihana Lazović koje ste zajedno gledali u seriji Tajkun a odvojeno u brojnim kazališnim i televizijskim ostvarenjima, te Sanja Marković, talentirana mlada glumica koju je regionalna publika upoznala u ulozi Gordane u filmu Toma.

Foto: Marijana Janković

Autorski tim:
Autor i redatelj: Kokan Mladenović
Dramaturg: Dimitrije Kokanov
Scenografkinja: Marija Kalabić
Kostimografkinja: Aleksandra Pecić Mladenović
Koreografkinja: Andreja Kulešević
Organizator: Jovan Todorovski

Predstava je nastala u koprodukciji Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac.
Trajanje predstave: 90 minuta


Ulaznice po cijeni od €25 za parter i €20 za balkon možete kupiti kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,85 (6,40 kn) za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

HKD klub
Skip to content