Beskompromisni Stand Up Show [Semir Gicić]

Beskompromisni stand up je jedna od najpopularnijih monokomedija u regiji koju izvodi glumac i dramaturg Semir Gicić. Tema ove monokomedije je Male stvari koje nas vežu, te se posebno stavlja akcent na situacije u kojima čovjek svakodnevno živi.

Semir je sa ovom komedijom napunio najveće sale bivše Jugoslavije, što zbog aktuelnih televizijskih uloga, popularnosti na društvenim mrežama ali i zbog specifičnog i autentičnog izraza. U njegovim nastupima nema viceva, političkih tema, muško-ženskih odnosa, jeftinih metafora, već sat i po vremena analize osoba kojima fale osobine osoba, životnih situacija i predrasuda o sortama ljudskim i neljudskim.

Publika trenutno ima priliku da gleda Gicića u ulozi Čede u seriji Popadija na TV Prva, u igrano-muzičkog programu Veselo veče na RTS-u u ulozi Mome i stand up show-u Reci 8 na Prvoj TV. Semir je autor popularnih predstava: Pazi s kime spavaš, Ljubavne igrarije, Čekajući ministra, Imamo dojavu, Pinokio za odrasle, Ko vama dade predstavu, Deža vi i mnogih drugih. Režirao je predstave: Bračni život i Doktor Buzdovan.

Semir također glumi u igranim programima: Urgentni centar, Koleginice, Ljubav u tišini, Popadija. TV drami Hasanaginica, u filmu Vučje bobice, u Stand up show-u Reci 8, u igrano-muzičkom programu Veselo veče na Radio-televiziji Srbije, za koji potpisuje i scenarij.


Ulaznice po cijeni od €12 je moguće kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od €0,95 za obradu transakcije.

HKD klub
Skip to content