Ako sam žena, nisam konj [Ana Poznanović]

Komedija za jake žene i hrabre muškarce. Urnebesna komedija o ženi koja traži ljubav. Komična i iskrena priča o ženi koja se u potrazi za onim pravim ponekad izgubi. Priča je to o simpatičnoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubitka nevinosti do punoljetnosti. U biti, priča je to o svakoj ženi koja pokušava pronaći onog pravog.

Priča o pametnoj mladoj ženi koja čini gluposti. Za ljubav. Zbog biološkog sata. Zbog bake. O baki koja je tjera da se uda. O muškarcima koji se ne bi oženili. Priča koja će vas nasmijati i rasplakati. Priča koju će svaka žena razumjeti… Ima li u ljubavi sretnih završetaka ili nas je, kako kaže glavni lik, sjebao Hollywood?

Pogledajte ovu monodramu koja će vas nasmijati do suza, ali i natjerati na razmišljanje o vječnom pitanju svake žene – jesam li normalna. Ova monodrama na komičan način prikazuje sazrijevanje od prve ljubavi do prvih bora i jednu od najvažnijih borbi svake žene – borbu za prihvaćanje same sebe.

Stand-up komičarka i glumica Ana Poznanović u svijet stand-up komedije uplovila je nakon objavljenog romana Vrati se mami, siso, koji govori o mladoj ženi koja se neuspješno pokušava nositi s balkanskim sustavom vrijednosti, majčinim sinovi i njezina disfunkcionalna obitelj. Nakon ovog romana ulazi u svijet stand-up komedije, prvo s iskusnim kolegama komičarima, a potom i samostalnim one woman show nastupima koji privlače i žensku i mušku publiku željnu brutalno iskrenih razgovora o muško-ženskim odnosima, posebice ispovijedi o seksu. I dejtanje u doba društvenih mreža.

Nakon višegodišnjeg staža kao stand-up komičarka, monodramom Ako sam žena, nisam konj konačno se okušala i na daskama koje život znače. U njemu tumači nekoliko uloga, od 19-godišnje zaljubljene balavice do 40-godišnjakinje koja je prošla kroz život ne opametivši se kad je ljubav u pitanju. Ova monodrama igra se s velikim uspjehom i publika joj se uvijek iznova vraća zbog komičnog, ali prije svega iskrenog tona u kojem su ispričane ženske borbe, strahovi i čežnje.


Ulaznice po cijeni od €12 u pretprodaji i €14 na dan predstave moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji te na benzinskim postajama Petrol / Crodux uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

HKD klub
Skip to content