preOKRET 8. festival inkluzivne scene: Hannah Felicia

Trajanje: 35 minuta

Dobro došli. U svijet koji je gotovo privatan, ali koji dijelimo zajedno. Gdje ljubav između dvoje ljudi priča priču o rivalstvu, nježnosti, zajedništvu i senzualnosti. O nevidljivoj granici između sviđanja i želje.
Spinnov novi duet Hannah Felicia govori o sestrinstvu i odnosu dvoje ljudi. Ili možda samo vidimo dvije strane iste osobe? Koja žudi da bude viđena, prihvaćena i voljena.

Koreografkinja Lára Stefánsdóttir često koristi vlastiti način kretanja plesača kao polazišnu točku. Nekoliko je godina bila umjetnička voditeljica i koreografkinja Iceland Dance Company, a za vlastite radove višestruko je nagrađivana. Glazbu za Hannah Feliciu kreirao je islandski skladatelj Högni Egilsson, koji je objavio glazbu za slavnu diskografsku kuću Erased Tapes i kreirao glazbu za interaktivni projekt Project XO za Sadler’s Wells u Velikoj Britaniji. Dizajn zvuka osmislio je Þórarinn Guðnason.

Hannah Felicia plesna je izvedba za mlade i odrasle i stvorena je uz podršku regije Västra Götaland, kulturnog vijeća Kulturrådet, grada Göteborga i Švedsko- islandskog fonda za suradnju. Dio izvedbe nastao je tijekom rezidencije u Kungsbacka Teater kroz Rum för Dans iz Nizozemske. Hannah Felicia premijerno je prikazana 29. listopada 2020.

Umjetnički direktor: Veera Suvalo Grimberg
Koreografija: Lára Stefánsdóttir
Plesačice: Hannah Karlsson, Felicia Sparrström
Glazba, muzika: Högni Egilsson
Dizajn zvuka: Þórarinn Guðnason
Kostim: Charlotte von Weissenberg
Dizajn rasvjete: Jonathan Fischhaber
Tehničar: Simmel Åslund
Fotografija: Anna Ósk Erlingsdóttir
Vizažist i frizer: Hannah Lindoff
Produkcija: Danskompaniet Spinn, Producentbyrån
Hvala: Frida Mårtensson, Klas Grimberg


preOKRET festival inkluzivne scene je umjetnička manifestacija koja se već osmu godinu za redom organizira u Rijeci, a kojom se nastavlja rad i razvoj plesne inkluzije osoba s invaliditetom na području suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti. Festival je financijski podržan sredstvima Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija RH i Primorsko- goranske županije.


Ulaznice po cijeni od €6 (45,21 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,85 (6,40 kn) za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

HKD klub
Skip to content