100. godišnjica rođenja Miljenka Smoje: Roko i Cicibela [Kazališna družina Ritam igre]

Predstava Roko i Cicibela otkazana je od strane organizatora. Posjetitelji koji su ulaznice kupili online povrat novaca će dobiti direktno na račun, a oni koji su ulaznice kupili na fizičkim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop, New Sound ili HKD), molimo da se za povrat jave na to mjesto.


Predstava Roko i Cicibela je nastala kao diplomski rad magistra glume Ivana Baranovića te je po prvi put odigrana na sceni A Umjetničke akademije u Splitu pod mentorstvom profesora Milana Štrljića.

Od 2019. godine prelazi u stalni repertoar Kazališne družine Ritam Igre te je u dvije godine odigrana preko pedeset puta diljem Hrvatske.

Roko i Cicibela je tipična predstava mediteranskog melosa koju možemo nazvati ljubavnom melodramom s elementima pučke komedije. Ova gorko-slatko-kisela bajkovita duodrama je izašla iz pera legendarnog splitskog humorista Miljenka Smoje. 

Predstava kroz sat vremena dinamično prikazuje sve etape ljubavnog odnosa Roka i Cicibele: od upoznavanja u siromaštvu i neimaštini pa sve do prosidbe, Cicibeline trudnoće i zajedničkog sanjarenja o boljoj budućnosti. Predstavu kolokvijalno možemo nazvati ljubavnom bajkom i odom životu koji je lijep ako imaš ljubav života pokraj sebe.

HKD klub
Skip to content