TranziT: Shut up / Toxic Love [Francesco Biasi]

Dva nagrađena plesna dueta Shut up! & Toxic Love talijanskog koreografa Francesca Biasia koja su na međunarodnom festivalu  Movement, Physical and Dance Theatre International Festival 2024  u Tibilisu (Gruzija) kao izvedbenih diptih dobili Nagradu za najboljeg redatelja/koreografa.

Shut up! / Šuti! je plesni duet nastao iz potrebe da izrazi dualnost ljudske prirode, koegzistenciju suprotstavljenih stvarnosti ujedinjenih u neprestanoj borbi.
“Što misliš, tko si ti? Misliš da si jači, je li? Ako biti jači za tebe znači manipulirati drugima  i kontrolirati ono što ti ne pripada, na krivom si putu. Ali što je krivo, a što ispravno? Plesni duet “Shut up! / Šuti!” ušutkuje uvjerenja koja zavaravaju da imam moć koju ustvari nemam niti je mogu imati, čini me ranjivim i izgubljenim, osjetljivim i stvarnim. Što je stvarno?” 
Ovaj rad opisuje borbu protiv drugih, iluziju percepcije koju svatko od nas ima o sebi, percepcije koja stvara stvarne granice. Nesigurnosti i slabosti koji se projiciraju na drugoga, ali koji odražavaju fikciju koju sami stvaramo. U taj se kontekst uklapa proučavanje tuđih slabosti i nedostataka kako bi se ispunila vlastita praznina i  kako bi se osjećali cjeloviti  i ispunjeni. Govori o potrebi da se osjećamo većima nego što jesmo u nemogućnosti da se osjetimo shvaćenim.
Trajanje: 25 minuta

Toxic Love / Toksična ljubav
Što skriva um ovisnika? Ljubav i ovisnost imaju slične utjecaje, uništavajući se u mješavini euforije, žudnje i submisivnosti. Ali, može li ljubav očistiti toksine u krvotoku?” Toksična ljubav” priča je o dvoje mladih ljudi u potrazi za odgovorima, u nesigurnoj ravnoteži, ujedinjenih mutnom nadom u iskupljenje. Njihov se život ponavlja, bez vidljive budućnosti ili događaja koji bi mogao promijeniti, bilo na bolje ili gore, njihovu dramatičnu situaciju.
Trajanje: 15 minuta

Režija i koreografija: Francesco Biasi
Plesači/ice: Giulia Petti & Simona Semeraro (Shut up!), Davide Dibello & Francesco Biasi (Toxic Love)
Produkcija: AlphaZTL Compagnia d’Arte Dinamica uz podršku Festivala za izvedbene umjetnosti Brindisi (Brindisi Performing Arts Festival)
Ko-produkcija: Compagnia Fabula Saltica – Association Balletto Città di Rovigo 


Više informacija o predstavi: TranziT
Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju na krila.rezervacije@gmail.com

HKD klub
Skip to content