Vesna i Vlasta, prema dostojanstvu (starenja) [Vesna Stilinović i Vlasta Delimar]

Predstava Vesna i Vlasta, prema dostojanstvu (starenja) je odgođena, novi datum bit će objavljen uskoro. Novac za prodane ulaznice bit će automatski vraćen na račune s kojih je uplaćeno.


Vesna Stilinović i Vlasta Delimar zamislile su zajedničku predstavu u kojoj su kroz elementarni eros povezale svoje istovjetnosti ali i suprotnosti. No, one kroz ovo prijateljstvo ne žele biti jedno, one žele biti dvoje.
Vesna ima 79 godina a Vlasta 68. Vesna je glumica, a Vlasta performerica.
Vesna I Vlasta odlučile su da njihovo starenje bude uspješno, aktivno i zdravo starenje jer starenje  nije propadanje već povećavanje vlastitog potencijala. Zato, starjeti znači rasti.
Suvremena gerontologija pokušava zazor društva prema starenju i starijim osobama osvijestiti na razne načine te nam pruža niz mogućnosti poboljšanja načina života.

Fotografije Vesne Stilinović prikaz su transformacija kroz koje je ona u svojem glumačkom poslu često bila netko drugi. No, njezin novi prostor nove egzistencije  darovao joj je novi prostor slobode koji ju je na neki način uveo u praoblik duha, u praživot koji na najmanji dašak pokreta njeno biće pokreće. Praživot voli tamu a prasvojstvo života genijalna je ustrajna savitljivost koju Vesna uspijeva zadržati u zadnjoj transformaciji jer ona nadasve želi samo jedno, a to je biti.

Foto-video slike Vlaste Delimar kao mjesto memorije i osobne mitologije svakodnevnice kroz neminovnost egzistencije kao što su seksualnost i erotika, put su do vrhunca spoznaje i dostojanstvenog starenja. Jer ne smijemo zaboraviti Pravo na orgazam iznad 60.

HKD klub
Skip to content