Vijesti

Nagrađene HKD-ove najangažiranije volonterke i volonteri u 2023. godini

Volonterke i volonteri Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Gorana Marković, Ilenia Valenčić Šarčević, Matija Ćuković, Anamarija Kruljac, Nikola Cimeša, Emina Bašić, Nives Turščak, Mirjana Lovrenčić, Mladenka Radišić, Alison Raukar, Milica Pulko i Jasminka Vukelić, istaknuli su se kao najaktivnije volonterke i volonteri u kulturi u 2023. godini. Prošle je godine 105 volonterki i volontera odradilo preko 1.830 sati na 73 kulturna događanja i aktivnosti. Od ukupnog broja volontera u kulturi 86 posto čine žene.

Bili su ključna podrška u organizaciji mnogobrojnih kulturnih događanja koja su provodile riječke ustanove u kulturi i dionici nezavisne kulturne scene. Njihov angažman obuhvaćao je širok spektar aktivnosti, uključujući izložbe, plesne, glazbene i dječje festivale, kreativne radionice, reviju lutkarskih kazališta… Sudjelovali su u akcijama poput sadnje stabala ispred Dječje kuće, koordinacije prijenosa knjiga u novi prostor gradske knjižnice, a imali su i jedinstvenu priliku stati na pozornicu HNK Ivana pl. Zajca kao statisti u operi u tri čina Pikova dama i nositi reviju povijesnih kazališnih kostima.

Spomenuti angažirani pojedinci posvetili su više od 900 sati svog dragocjenog slobodnog vremena zajednici i riječkoj kulturi. Za njihov entuzijazam i predanost Grad Rijeka, Art-kino i udruga Filmaktiv nagradili su ih prigodnim poklonima, a u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti za njih je organizirana šetnja skorašnjom izložbom Gdje je mjesto ženi? – Žene u modernoj umjetnosti: izložba iz zbirke MMSU-a i muzejskom zgradom u kojoj su ih dočekala iznenađenja iz fundusa.

Bez podrške volontera kulturne bi programe bilo izrazito teško realizirati, stoga se pozivaju svi zainteresirani koji bi se željeli okušati u volontiranju na kulturnim događanjima da se pridruže veseloj volonterskoj Facebook grupi Volontiram u kulturi ili prate istoimenu Instagram stranicu. Više informacija o volonterskom programu, kao i prijavnicu za volontiranje može se ispuniti na web stranicama HKD-a na Sušaku.

HKD klub
Skip to content