Vijesti

Festivalski mjesec

Došao je svibanj. Kad prije ne znamo ni mi, ali svi dobro znamo na koji način svaki svibanj započinje već desetljećima. S Međunarodnim festivalom malih scena. Pa tako i ove godine od 3. do 9. svibnja u HKD-u možete pogledati selekciju koju vam je pripremila ekipa festivala.

No, to nije sve – ovoga svibnja uz jedan dramski održat će se i jadan plesni festival, naš kućni Port of Dance. Isto tako međunarodni, s nešto kraćim stažom, ali s pregršt zanimljivih predstava iz cijele Europe koje možete pogledati u običnoj i virtualnoj stvarnosti. Festival će se održati na više lokacija: u HKD-u, Malom HKD-u, galeriji Kortil, Dječjoj kući i u prostoru Guvernerove palače od 10. do 15. svibnja.

U svibnju vas također očekuju i tri zanimljiva glazbena programa: Elvis Stanić French touch accordion trio, Vlatko Stefanovski V3 trio i Vedran Ružić s multimedijalnim koncertom Music Beyond Zen. Također posebno najavljujemo i dva gostovanja – japanske plesne skupine Izena-No-Kai i predstavu „Stranac“ u produkciji zagrebačkog Bad.co.

Ako ste misli da se u svibnju nećete nasmijat kod nas, varate se jer smo u zadnji čas ubacili predstavu „Direkt u glavu“.

Vidimo se u festivalskom HKD-u.

Jelena Tondini
koordinatorica programa

Foto: Filip Koludrović

HKD klub
Skip to content