Vijesti

Otvoreni poziv mreže Pan-Adria za program regionalnog partnerstva suvremenog plesa 2022./2023.

Međunarodna plesna mreža Pan-Adria poziva umjetnike iz područja suvremenog plesa da se prijave na otvoreni poziv za koprodukciju. Odabrana produkcija bit će premijerno predstavljena u rujnu 2022. godine.

Pan-Adria je koprodukcijski format partnerskih institucija koje djeluju na području Jadrana, Alpa i Panonskog bazena, kojim se želi ojačati suradnja između uključenih organizacija, kao i ponuditi kvalitetne uvjete za stvaranje i predstavljanje novih projekata te pridonijeti prepoznavanju suvremenog plesa u regiji.

Pan-Adria nudi:
– sufinanciranje produkcije izvedbe u bruto iznosu od €7.000
– podršku u izvođenju premijere, uključujući tehničku podršku i određene promotivne aktivnosti
– sufinanciranje svih gostovanja na partnerskim pozornicama u iznosu od €1.000 po gostovanju, u vremenskom razdoblju na godinu dana od premijerne izvedbe
– mogućnost korištenja prostora za probe i rezidencije u partnerskim gradovima mreže
– mogućnost mentorstva tijekom kreativnog procesa

Prioritet imaju:
– produkcije sa sjedištem u Sloveniji, Hrvatskoj ili regiji Friuli Venezia Giulia
– etablirani umjetnici ili skupine koje djeluju na području suvremenih performativnih plesnih praksi
– cjelovečernje produkcije namijenjene odrasloj publici

Prijave:
Potrebno je poslati popunjeni obrazac za prijavu (na engleskom jeziku) na e-mail katja.gabrijelcic@en-knap.com do nedjelje, 10. travnja 2022. godine.

Izbor:
Postupak odabira provodit će žiri od sedam predstavnika mreže Pan-Adria. Projekti koji prođu u uži izbor bit će pozvani na prezentaciju putem Zoom platforme u utorak 19. travnja 2022. godine.
Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima odabira najkasnije do srijede, 20. travnja 2020. godine.

Dodatne informacije:
Katja Gabrijelčič, katja.gabrijelcic@en-knap.com

Mreža Pan-Adria za cilj ima osigurati suvremenim izvedbenim praksama veću vidljivost i učvrstiti njihov položaj u širem socio-kulturnom okruženju; ojačati dijalog i suradnju između organizacija i umjetnika u regiji; ponuditi kvalitetne koprodukcijske uvjete za kreiranje i izvedbu cjelovečernjeg nastupa na svim partnerskim pozornicama.

Regionalni partneri Pan-Adria su:
EN-KNAP Productions (Kulturni centar Španski Borci) – Ljubljana
Slovensko narodno kazalište – Nova Gorica
Moment – Maribor
Hrvatski kulturni dom na Sušaku – Rijeka
Zagrebačko kazalište mladih (Zagrebački plesni centar) – Zagreb
Mediteranski plesni centar – Svetvinčenat
Artisti Associati – Gorizia

Financijska podrška:
Ministarstvo kulture Republike Slovenije, Ministarstvo javne uprave Republike Hrvatske Slovenije – platforma Neodvisni, Grad Ljubljana – Odjel za kulturu, Grad Maribor – Odjel za kulturu, Grad Nova Gorica – Odjel za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Istarska županija, Ministarstvo kulture Republike Italije, Regija Friuli Venezia Giulia, GO! 2025 Nova Gorica – Gorizia Europska prijestolnica kulture, Grad Gorizia, Fondacija CaRiGo

HKD klub
Skip to content