Vijesti

Stručno vodstvo po izložbi APURI Teorija i praksa srijedom i petkom u galeriji Kortil

Što je modernizam? Koji su to umjetnički stilovi i autori obilježili ovo razdoblje? Na koji način studenti današnjih akademija proučavaju i istražuju pejsažno slikarstvo Slave Raškaj, akademski realizam Vlahe Bukovca, obojeno polje Marca Rothka?… Kako interpretiraju fovizam, simbolizam ili ekspresivno slikarstvo i u kojim medijima? Na ova i neka nova pitanja koja i sami možete postaviti, odgovore ćete naći na vodstvima koja galerija Kortil organizira od ovog petka, 18.6. u 19 sati na nedavno otvorenoj izložbi riječke Akademije primijenjenih umjetnosti Teorija i praksa: Što je modernizam?

Projekt Teorija i praksa: što je modernizam? izlaže radove studenata Likovne pedagogije riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, a kroz mentorstvo nastavnika katedre za povijest umjetnosti i općih predmeta te katedri za crtanje, slikarstvo i kiparstvo. Kroz svoje umjetničko-didaktičke koncepte, studenti/-ice su predstavili, ilustrirali ili rekreirali stilove, pravce i škole nacionalne te svjetske povijesti umjetnosti s kraja 19. i 20. stoljeća.

Termini vodstava su:
petak 18.6. u 19 sati
srijeda 23.6. u 19 sati
petak 25.6. u 19 sati
srijeda 30.6. u 19 sati

Zainteresirane će po izložbi provoditi mag. art. Katarina Podobnik, autorica koncepta i kustosica izložbe, kao i studentice povijesti umjetnosti, a za vodstvo je potrebna najava na adresu podobnikatarina@gmail.com.

Izložba je otvorena radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati, a ulaz je slobodan.

HKD klub
Skip to content