Vijesti

Druženjem i prezentacijom radova u Nemo pubu završavaju se radionice VJ-inga i street arta

Atrij HKD-a i galerija Kortil protekli su tjedan bili pretvoreni u velike učionice – u sklopu projekata Žiroskop i Kortil uživo održane su višednevne radionice VJ-inga i street arta. Kortil uživo već četvrti put za redom uvršten je i u Riječki program lokalnog partnerstva.
Završno druženje i prezentacija radionica održat će se na terasi Nemo puba u utorak 21.7. u 21 sat. Polaznici VJ-ing radionice održat će završnu projekciju na tornju sa satom, a druženju će se priključiti i polaznici street art radionice, čije će se radove moći vidjeti kroz fotografije.

Multidisciplinarni umjetnik Damjan Šporčić (Gospodin Brodski / Oblik3) vodio je radionicu VJ-inga. Kroz četiri dana polaznici se se upoznali s osnovama profesionalnog videomapping softvera i hardvera, osnovnom terminologijom, tehničkim karakteristikama projektorskih lampi, kabela i video signala, a suočili su se i s estetskim pitanjima oko vizualno-kreativnih rješenja za svaki rad.

Rezultate radionice street arta moguće je vidjeti na dvije lokacije – u ulici Franje Brentinija (pored OŠ Centar) i na početku ulice Milana Smokvine Tvrdog. Polaznici su na radionici uz vodstvo umjetnika Tanje Blašković i Dorijana Šikića te Dominika Grdića naučili više o uličnoj umjetnosti općenito, razradili vlastite ideje za konkretan prostor, te stekli znanja o pravnim okvirima izvedbe murala u javnom urbanom okruženju, nakon čega su odabrana idejna rješenja i aplicirali na dvije sušačke lokacije.
Radove pogledajte u našoj galeriji ili još bolje – prošetajte do Sušaka.

Druženjem i prezentacijom radova u Nemu obilježava se i završetak prve dvije uspješno odrađene radionice od ukupno šest koliko ih Galerija Kortil planira organizirati kroz projekte Žiroskop i Kortil uživo, a nastavljaju se već na jesen.

Projekt Žiroskop financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi, UP.04.2.1.04.0078 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Nositelj projekta je Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Filmaktiv, Ri Rock i Prostor Plus.
Kortil uživo je program za zajednicu koji provodi Galerija Kortil od 2016. godine nizom edukativnih radionica i aktivnosti u javnom prostoru.

HKD klub
Skip to content