Vijesti

U srpnju HKD izlazi na zrak

Ovaj mjesec HKD seli iz Strossmayerove 1 na Trg Riječke rezolucije gdje će u sklopu Ljeta u prijestolnici zajedno sa drugim riječkim ustanovama u kulturi ponuditi sugrađanima raznolik kulturni program.

HKD svoj dio programa započinje s festivalom Inkluzivne scene u organizaciji Plesne grupe Magija koji u svojem petom izdanju nastavlja rad u polju inkluzije osoba s invaliditetom u suvremenom plesu i izvedbenoj umjetnosti. U sklopu festivala, nastupit će Markéta Stránská s predstavom FLY! koja je bila prikazana u online izdanju Spring Forward festivala koji je HKD realizirao u travnju.

Također, ovo nas ljeto očekuju još četiri predstave iz Spring Forward selekcije koje će se održati na Trgu Riječke rezolucije, u Guvernerovoj palači te u Exportdrvu (detaljan raspored čekirajte u našem kalendaru događanja).

Osim suvremenog plesa na pozornici „iza Radio Rijeke“ očekuju nas i dva stand up nastupa poznatih hrvatskih komičara. Aleksandar Curać Šarić koji je nastupio u HKD-u pr. Kr. (prije korone) kao zadnji nastup s punim gledalištem prije karantene i Goran Vugrinec koji je gostovao kod nas prošle godine. Obojica dolaze s novim materijalima koji još nisu prikazani u Rijeci.

Kad smo kod korone, ovim putem vas također obavještavamo da je gledalište iako na otvorenom razmaknuto sukladno propisanim mjerama, te vas podsjećamo da držite razmak i prema preporuci nosite maske.

Da naša matična zgrada ne bude potpuno prazna tijekom srpnja pobrinula se galerija Kortil u kojoj sve do 9. srpnja možete pogledati skupnu, „Neizvjesnu izložbu – 2. dio“, a 15. srpnja otvaramo izložbu Ivane Mrčele „We Are Watching You“ koju ćete moći razgledati do kraja mjeseca.

Nakon toga idemo na godišnji. S hrpom raznolikih programa vraćamo se u rujnu, a nadamo se i s punim kapacitetom gledališta.

Jelena Tondini

HKD klub
Skip to content