Vijesti

Veljača u HKD-u

Nakon siječnja u kojem smo komedijama i plesom prkosili post-blagdanskoj depresiji, veljaču nastavljamo u istom duhu jer smijeha nikad nije dosta. U goste nam je trebao doći prvo Tarik Filipović s legendarnim Ćirom, no zbog nepredviđenih okolnosti predstava je odgođena i održat će se prvog aprila. Ne, nije šala. No da nam program ne ostane lišen poznatih lica predstavit ćemo vam velikana domaće komedije, Željka Pervana koji će predstaviti novu predstavu Izlazak iz ormara te uvijek rado gledanu Đurologiju. A tu su još i već rasprodani Vlatko Štampar, gostovanje predstave Dekorater Kazališta Lectirum, hit komedija Crnogorac u krevetu, Kerempuhovi Muškarci.hr, banjalučka komedija Celo telo tu me boli. Ukoliko su vam u siječnju promaknule rekordno prodane ulaznice za Dalmatinsku stand-up comedy večer – požurite se za izvedbu u veljači.

Ovaj mjesec očekuju nas i dvije primjere. Nova predstava plesne grupe Flame pod nazivom Ladice nastala je u zanimljivoj suradnji s harmonikaškim orkestrom Stanko Mihovilović iz Pule, a Putokazi će predstaviti svoj novi album i tako proslaviti svoj 36. rođendan.

U veljači imamo i par comebackova! Lidrano se nakon dugo vremena vraća na pozornicu HKD-a na obostrano zadovoljstvo, a vraća nam se i velika Tamara Obrovac. Nakon gotovo pet godina ovo će biti njezin prvi nastup u Rijeci, a posebno nas veseli što ćemo premjerno čuti i novi materijal koji je pripremila s novim bendom TransAdriatic Quartet.

Turistička zajednica grada Rijeke u HKD-u će predstavit kulturu dalekog Japana, a u bogatom programu predstavit će se profesionalne samurajske grupe iz filma Kill Bill – Katanayaichi. U programu su također i nastupi japanskih bubnjara te izložba japanske tapiserije u atriju.

Za sve ljubitelje suvremenog plesa, HKD nastavlja prezentirati nove međunarodne produkcije, stoga u veljači ne propustite predstavu Free Standing nastalu u koprodukciji Studia 25, međunarodne mreže Pan-Adria i HKD-a na Sušaku kao njezinog člana. Predstavu na scenu postavljaju četvero vrsnih umjetnika, a tematski se predstava bavi propitivanjem odnosa među ljudima.

Do kraja mjeseca u atriju HKD-a predstavit će se i mladi hrvatski glumac Ivan Ožegović s autorskim projektom 10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života. Kako autor navodi radi se o urnebesnoj romantičnoj komediji s elementima rock glazbe, a nakon mnogih gradova i festivala na kojima je izveo ovu predstavu, ovo će biti prvi njegov nastup u Rijeci.

Veljaču u HKD-u zatvorit ćemo s jednom od ponajboljih europskih kazališnih skupina Needcompany koji će u sklopu programskog pravca Doba moći Rijeke 2020 – Europska prijestolnica kulture izvesti predstavu Koncert benda koji gleda u krivom smjeru.

Ulaznice za sve programe možete nabaviti preko sustava Moje karte. Online i na „offline“ prodajnim mjestima, te sat vremena prije izvedbe na blagajni HKD-a.

I da ne zaboravimo, šank HKD-a radit će uredno prije svake izvedbe, pa ne lutajte po Sušaku jer kod nas je najbolji gin tonic.

Dok čekate vaše omiljene izvedbene komade prošećite kroz galeriju Kortil jer ovog mjeseca imamo dvije izložbe. 4.-15.2. Organ Vida: Uključene, aktivne, svjesne – ženske perspektive danas, od 18.2.-6.3. Mauro Stipanov: Džungla života.

Jelena Tondini

HKD klub
Skip to content